Hovudside

Bruken av en Steam Room

by Walther

Bruken av en Steam Room

Så mye som folk liker å komme ut av varmen og inn i et avkjølt rom i løpet av sommeren, det er også tider når den gjør kroppen godt å gå ut av normale forhold og nyt de ekstreme temperaturer og fuktighet i forbindelse med et dampbad. Faktisk kan det være flere fordeler ved å steamrom enn du innser.

Immune System Boost


Ifølge Sauna Fin nettside, kan ved hjelp av et dampbad faktisk hjelpe kroppens immunsystem. Under en typisk badstuen, stiger hudens overflate til rundt 104 grader Fahrenheit. I mellomtiden, den indre kroppstemperaturen stiger til litt over 100 grader. Denne økningen i temperatur triks kroppen til å reagere som det ville i løpet av en lavgradig feber. Kroppen produserer mer sykdomsbekjempende hvite blodceller og antistoffer som kan hjelpe avverge sykdom og redusere sjansen for infeksjoner gjennom virus.

Kardiovaskulære fordeler


Cardio aktivitet forekommer i løpet av et dampbad; Dette kan potensielt hjelpe deg å miste vekt. Vanntapet gjennom svette under et dampbad er vanligvis forbigående, men mens du sitter i badstuen, hjertefrekvensen øker med 50 til 75 prosent, noe som gir en virtuell cardio trening for kroppen din mens du slapper av. I tillegg reduserer dette økt kardio aktivitet blodtrykket på grunn av utvidelse av blodårer. Men vær forsiktig når du går direkte fra varmen fra en badstue til et kaldt basseng, for eksempel. Dette vil føre til en blodtrykks pigg, ifølge The Home Sauna Center.

Avgiftning


En av de viktigste fordelene med et dampbad er å rense kroppen for eventuelle urenheter. Ifølge Sauna Fin nettside, rundt 30 prosent av avfall fra kroppen passerer gjennom huden. Faktisk hevder Savvy Spa nettsted som svette inneholder flere urenheter enn urin. Svette forbundet med steamrom vil tvinge ut mange urenheter fra systemet. Dette etterlater svettekjertlene klare av unaturlige elementer som de kjemikaliene som finnes i sjampo, deodoranter, såper og miljøgifter.

Foryngelse


Damprom kan gjøre deg se og føle deg bedre på grunn av de foryngende kreftene til varme og damp. Sunn hud er en viktig faktor i den generelle helse, og en badstue kan holde huden ren og fri for giftstoffer. Svette forbundet med steamrom vil gi sunnere hud og en klar hudfarge, fjerne de elementene som ofte tette porene og forårsake kviser.

Avslapping


Grunnen til at mange mennesker besøker en badstue er å slappe av. Damp rom er utmerket for avslappende og redusere stress. Som varmen slapper musklene og lindrer sårhet, gjør det også for mental flukt. Ikke bare vil du føle fysisk bedre, men du kan også ha et bedre syn på den dagen da dukker opp fra damprommet, ifølge Hjem Sauna Center.