Hovudside

Forskjellene mellom Parafin & Jet Fuel

by Walther

Forskjellene mellom Parafin & Jet Fuel

Flydrivstoff er i utgangspunktet parafin på steroider. Det er flere proprietære jet fuel formler, men de fleste av dem inneholder kjemikalier som skal hjelpe jetmotorer brenne drivstoffet mer renslig og mer effektivt, og å bidra til å forlenge motorens levetid også. Faktisk, parafin og flydrivstoff er nesten identiske på alle måter bortsett fra noen få tilsetningsstoffer i moderne flydrivstoff.

Jet Fuel kjemi


Parafin er noen ganger brukt synonymt med flydrivstoff i noen samtaler. Imidlertid, jetdrivstoff kjemi noen alvorlige "tilpasning" av basis parafin det er laget av, ved tilsetning av kjemiske bestanddeler. US Oil & Refining bruker Cyclohexane, 1,2,4 trimethylbenzen, Benzen og Toluen.

Jet fuel produsenter bruker forskjellige formler og ingredienser i deres raffinement og produksjon. Tesoro Corporation bruker naftalen, Ethyl Benzen og diethylenglykolmonomethylether.

Disse tilsetningsstoffer og ingredienser er ment å bidra til å redusere drivstoff gumming, statisk elektrisitet, korrosjon og ising. De fleste jetdrivstoff anses å være farlige produkter.

Parafin


Parafin i seg selv er rett og slett en destillasjon produkt av petroleum. Det er grunnlaget for jetdrivstoff, så vel. Parafin brukes i mange applikasjoner, og selv i noen jetmotorer, selv om jevn bruk av rå parafin i jetmotorer (uten de typiske tilsetningsstoffer i flydrivstoff) kanskje ikke alltid være forsvarlig.

Parafin er kjent av en rekke navn rundt om i verden, inkludert "parafinolje" i Storbritannia og "Stove Oil" i Canada. Parafin brukes primært til oppvarming av boliger og andre bygninger, som drivstoff for enkelte kjøretøy og utstyr, og som en kilde til nødlys under strømbrudd. Parafin er ansett for å være farlig produkt.

Hensyn: Parafin vs. Jet Fuel


Det er ikke anbefalt at flydrivstoff brukes i stedet for parafin i noen apparater eller utstyr som ikke er designet for å operere med kjemiske tilsetningsstoffer som finnes i noen jet fuel produkter. Mange av disse komponenter er giftige og kan skape farlige situasjoner når de brennes.

Når det er sagt, parafin, kan selvsagt brukes i jetmotorer, som allerede diskutert. Parafin er den viktigste ingrediensen i flydrivstoff, så det fungerer; bare ikke fullt så pent som de blandede produkter, kanskje.