Hovudside

Pool-Friendly Gartner i Arizona

by Walther

Pool-Friendly Gartner i Arizona

Svømmebassenger er populære funksjonene i Arizona egenskaper på grunn av mye av statens varme, tørre somre og milde vintre. Planter kan forbedre og forskjønne et basseng innstilling, mykgjørende og innramming bassenget og legge ved bassenget skygge og farge. Velg planter som tåler sollys og varme, ikke lage søppel, ikke har invasive røtter som kunne kompromittere bassengterrassebord og anlegg, og trenger ikke tung vanning, som kan skade basseng terrassebord og utstyr.

Trær


Små palmer som ikke trenger mye vedlikehold legge til et basseng tropisk stemning. Valg inkluderer vindmølle palm (Vindmøllepalme), meksikanske blå palm (Brahea armata) og europeisk fan palm (Europeisk viftepalme humilis). Alle disse palmer tåle sporadiske minusgrader. Vindmølle palm og meksikanske blå palm er hardføre i US Department of Agriculture (USDA) anlegget hardførhet soner 8 til 11, og europeisk fan palm er hardfør i USDA sone 8b til 11. Et annet tre alternativ er en eviggrønn med minimal kull, den gråtende acacia ( Acacia pendula). Den har en grasiøs form, grå blader og gule Puffball blomster om våren. Hardfør i USDA sone 9 til 11, gråtende akasie vokser sakte til 25 til 40 fot høy.

Busker


Lang blomstring eviggrønne busker som ikke kaster blader og blomster også kan dyrkes nær et basseng. Eksempler er rød fairy støvkost (Calliandra californica), som har prangende, strålende røde blomster det meste av året, og meksikanske kaprifol (Justicia spicigera), som har rørformede oransje blomstrer våren gjennom høsten og lyse-grønne blader. Begge busker er mellomstore, tiltrekke kolibrier og er hardføre i USDA sone 9 til 11. En annen busk, Lantana (Lantana camara), kommer i en rekke blomster farger og blomstrer kontinuerlig gjennom varme måneder. Sommerfugler flokk til fabrikkens rikelig blomst klynger. Busken størrelse varierer fra dverg skjemaer til busker 3-4 meter høye. Lantana er hardfør i USDA sone 10 til 11, men røttene er hardfør i USDA sone 9, hvor planten vokser ut igjen hver vår.

Kaktus og sukkulenter


De fleste kaktuser og sukkulenter er lite vedlikehold planter som produserer lite avfall og kan gi dramatiske landskapsvirkninger. Finne planter med skarpe pigger eller forlater bort fra stier for å hindre skader på personer som bruker banene. Aloe (Aloe spp.) Gir lyse våren farge og tiltrekke seg kolibrier og Orioles. Tiger aloe (Aloe variegata), for eksempel, har bundet blader og korall blomster; det vokser 12 inches høy og til slutt danner klynger. Tiger aloe er hardfør i USDA sone 9 til 11. Grow gylne fat kaktus (Echinocactus grusonii) for sin helårs utseende, en globular stilk dekket med gule pigger. Det er hardfør i USDA sone 9 til 10. Red yucca (Hesperaloe parviflora) produserer røde blomster fra våren til høsten på plante klynger som nå 3 til 4 meter høy og bred. Red yucca er hardfør i USDA sone 5 til 11.

Ground-Covers


Flere bakke-deksler er flere alternativer å plante i nærheten av et basseng. Blant dem er etterfølgende Lantana (Lantana montevidensis). Blomstring hele året, bærer det rikelig lavendel blomster som tiltrekker sommerfugler, og dets eviggrønne blader kan slå litt lilla i vinter. Hardy i USDA sone 8 til 10, vokser busken 1-1 1/2 meter høy. Arizona innfødte ørken ringblomst (Baileya multiradiata) blomstrer året rundt når det gis supplerende vann. Sin lyse-gul, daisylike blomster stige 12 til 20 inches over grå-hvite blad rosetter. Planten er flerårig i USDA sone 9 og 10. "Katie" ruellia (Ruellia brittoniana "Katie") er en varme- og tørke-tolerant dverg staude som vokser 6-8 inches høy. Det har mounding, mørkegrønne bladverk og rørformet lavendel eller rosa blomster. "Katie" ruellia er hardfør i USDA sone 8 til 11.