Hovudside

Xanthium Strumarium Biller

by Walther

Xanthium Strumarium Biller

Virginia Tech anser Xanthium strumarium en invaderende ugressarter for avlinger, barnehager og fôr beite. Også kjent som felles cocklebur, vokser planten fra 1/2 til 6 1/2 meter høy og produserer stikk BURS. Frøene som inneholdes i bur har evnen til å spire under en rekke forskjellige betingelser for opp til fem år. Forholdet mellom Xanthium strumarium til biller tar to former: biller som styrer anlegget, og bruken av anlegget for å kontrollere billeangrep.

Ulemper av Plant


Oppdag Livet anses Xanthium strumarium en av verdens verste smittsomme ugress. De BURS spres lett gjennom flytende på vann og holde seg til mennesker og dyr. Prolific produksjon og høye reproduksjons føre til en rask dominans i et område. Med svært giftige BURS, presenterer anlegget en fare for både husdyr og ville dyr. Når etablert innenfor en avling eller beite, overgår anlegget områder ved å konkurrere om næringsstoffer og skyggelegging ut kortere planter.

Biller for kontroll


Biologiske kontroller for Xanthium strumarium inkluderer et bredt spekter av potensielle insekter, opptil 60 forskjellige arter. En av de mest lovende kontroll arter for cocklebur infestation er en bille innfødt til India og Pakistan, Nupserha antennata Brun. Den cerambycid bille, Apagomerella versicolor (Boheman) kan også være en effektiv biokontroll for coclebur. En studie utført i en del av US Department of Agriculture i 2001 viste at når billen angrepet unge planter, redusert det fruktproduksjon med 66 prosent.

Vertsplanten


Med så mange forskjellige arter av insekter trukket til cocklebur, mange bønder finner ut at Xanthium strumarium fungerer som en vertsplanten til skadedyr. Beeltes, slik som whitefringed bille, blir først trukket til vertsplanten, men deretter spre seg til avlinger som omgir planten. Avlinger berøres er blant annet belgfrukter, peanøtter, tobakk, mais, jordbær, søtpoteter, bomull og kål planter, for å nevne noen. I tilfelle av den sørlige mais blad bille, feeds billen på de unge cockleburs før mais planter dukke opp. Som mais framgår, flytter billen til kornet.

Gi Insect Kontroll


På grunn av den giftige natur Xanthium strumarium, forskning ved Michigan State University viser at planteekstrakter kan faktisk bidra til å kontrollere insektplager i visse avlinger. Økologisk mat industrien ser ut til å naturlige ekstrakter som en miljømessig forsvarlig måte å kontrollere skadedyr. Xanthium strumarium presenterer kvaliteter som gjør det til et effektivt antifeedent forbindelsen mot anthropods, inkludert Colorado potet bille.