Hovudside

Hva er behandlingen for Lemon Tree sopp?

by Walther

Hva er behandlingen for Lemon Tree sopp?

Alle sitrustrær er utsatt for en rekke sykdommer (inkludert hundre typer av bakterier, sopp og virus), som kan spres fra art til art og kan skade eller ødelegge både frukt- og trær. Sopp som angriper sitrontrær kan forebygges, og hvis det skjer, kan håndteres ved hjelp av enkle behandlinger.

Typer av Citrus sopp


Sitrontrær lider av to typer sopp: soppsporer, som bor i og har sitt utspring fra bakken og angripe treets røtter; og luftbårne sporer, som angriper treets frukt, bark og blader.

Sitrus sopp inkluderer melanose, sitrus skorpe, brun råte (også kjent som rot råtne), sotete mold (brakt til treet via insekter) og fettete spot, den vanligste formen for sitrus sopp.

Symptomer og årsaker


Sopp i sitrontrær kan forårsake skader og flekker på bladene og cankers på bark, samt skorper og lesjoner på frukten. Sopp kan også forårsake en sitron treets blader til å falle tidlig.

Sopp fester seg til trær via en rekke måter, inkludert insekt sekreter, regn og vanning (ved å spre soppsporer i hele treet og hjelpe dem holder seg til bark, grener og blader). Sopp trives i varme, fuktige forhold. Dekomponering av bladene på bakken ved foten av treet gir en perfekt miljø for sopp å vokse og overføre til treet.

Behandling


Lemon Tree sopp lett kan bekjempes med forebygging og behandling. Hold falne blader fra samler og rotne ved foten av treet. Sørg for tilstrekkelig jord drenering for treet. Beskjære døde og smittede grener, som kan overføre spores til friske områder av treet under regner og vanning. Fjern lavthengende, friske grener som sporer fra bakken kan lettere feste.

Ved symptomer, kan du bruke en soppdreper å behandle problemet. De fleste anbefalte behandlinger inneholde flytende kobber. En annen applikasjon kan være nødvendig etter den første runden av sprøyting. Behandle treet med et insektmiddel vil ta for seg sopp festet til treet av skadedyr.