Hovudside

Hvor mye vann skal renne Fra en sentral klimaanlegget?

by Walther

Hvor mye vann skal renne Fra en sentral klimaanlegget?

Vannet som renner fra en sentral air condition enhet er kondensat som har samlet seg på kjølebatterier i enheten. Luftkondisjoneringsanlegg arbeide for å avkjøle luften ved å redusere innendørs lufttemperatur, men de kan også redusere luftfuktigheten, eller mengden av vanndamp i luften. Dette tjener til å gjøre temperatur innendørs føles kaldere, og mer behagelig. Sentrale air condition enheter vil tappe mer eller mindre vann avhengig av luftfuktigheten.

Kondens


Kondens samler seg i klimaanlegget som enhet kjøler luften. Innendørs luft sirkuleres tvers spoler fylt med kaldt freon. Disse spoler akkumulere kondens på samme måte som en flaske med kaldt vann gjør i et varmt rom. Den da drypper det vann ned i en panne, og avløp utenfor hjemmet. Dette er et biprodukt av kjølesystemet, og er ikke noe å være bekymret.

Fuktighet


På dager hvor luftfuktigheten er høyere, kan du merke en økning i mengden av vann klimaanlegget er drenering. Dette er helt normalt, og er et produkt av den økte utenfor fuktighet øke innendørs luftfuktighet og luften fjerne mer vann fra klimaanlegg. Det er ingen vann i klimaanlegget som kan lekke, så eventuelt vann som kommer fra din sentrale klimaanlegg er ufarlig kondensat.

Overfylte Drain Pan


Du vil ønske å holde et øye med avløp for å sikre at vannet fortsetter å strømme ut fritt. Hvis du oppdager at vannet ikke har vært drenering over en periode på et par fuktige dager, kan det være på tide å ta en titt på din enhet og sikre pannen ikke er tett. Pannen innenfor enheten som samler drypp kondensat kan bli tette hvis klimaanlegget har vært drevet for en periode uten filter. Små mengder rusk eller hår vil tette avløp, og vannet vil sikkerhetskopiere. I de fleste moderne enheter dette knipser en bryter, slår av enheten, men i eldre installasjoner kan det sikkerhetskopiere og overløp.

Grovt anslag over antall per dag


De fleste moderne klimaanlegg vil produsere mellom 5 og 9 liter per dag, varierende basert på enhet ytelse, temperaturinnstilling, og utendørs luftfuktighet. Økende vann drenering fra din klimaanlegg er ikke noe å være bekymret. En dramatisk reduksjon i vanndrenering uten en tilsvarende reduksjon i utendørs fuktighet, men kan være en indikasjon på et problem.