Hovudside

Hvordan utvikle Beredskap

by Walther

Hvordan utvikle Beredskap

Beredskap krever planlegging før det oppstår en nødsituasjon. De forberedende skritt omfatte å samle inn nok mat og vann i tre dager, har nok tepper og klær for å holde varmen i løpet av et drivstoff eller elektrisk strømbrudd, og har personlig pleie og medisinsk utstyr. Foruten å forberede for nødhjelp hjemme, bør folk som kjører om vinteren bære mat, vann og ekstra varme klær når du reiser i et kjøretøy.

Bruksanvisning


Hjemme


•  Sett sammen mat og vann du trenger i minst tre dager. Tørket og hermetisert mat holder lenge og pakket mat og kommersielt hermetikk bærer selge-by eller bruke-for datoer. Se datoer slik at lagret mat ikke går dårlig før datoer de bruks ved utløpe. Når du bruker vann fra springen for lagring, sette den i rene, mat-grade beholdere og oppbevar den på et kjølig, mørkt sted i inntil seks måneder. Tenkt på å ha en liter vann per person per dag, med mindre klimaet er varmt, i så fall, trenger du mer lagret vann. Når dyr er en del av familien, bør du vurdere hvor mye vann og mat for å sette til side for dem.

•  Monter utstyret du trenger for medisinsk nødhjelp som du kan behandle hjemme, for eksempel rubbing alkohol, hydrogen peroxide, tape og gasbind, og antiseptiske kremer. Elastiske bandasjer kan også inngå i førstehjelpspakke for mindre forstuinger eller muskel stammer.

•  Sett til side en samling av lys eller lampeolje til å lyse opp huset om natten. Du kan også bruke lommelykter, og pass på at du har nok av batterier. Å ha en sveiv, batteri eller solenergi radio hjelper også med å få nyheter og været informasjon som kan være avgjørende i en nødsituasjon.

•  Kontroller at du har nok varme klær og sengetøy for å bli rimelig varm hvis varmesystemet går ut i et nødstilfelle. Is stormer eller sterk vind kan slå ut strømmen, noe som gjør det vanskelig å holde varme i vinter uten en peis eller vedovn ovn. Soveposer beholde kroppsvarmen godt og bære karakterer om minimumstemperaturforhold det å bruke dem.

For Vehicle


•  Hold en nødssituasjon kit i bagasjerommet på bilen eller lastebil som inneholder elementer for å hjelpe deg med å administrere dårlig vær eller en mekanisk sammenbrudd. Kaldt vær og varmt vær er ytterpunktene som tapper batteriene, og startkabler kan få deg i gang igjen.

•  Kontroller at du har nok vann for deg selv og passasjerene i bilen. Du kan selv trenger vann og kjølevæske på veien i varmt vær, når en bil kan bli overopphetet. Rotere vann i bilen oftere om sommeren, fordi biler varme opp i løpet av dagen når været er varmt. Varmen inne i en bil fremmer bakterievekst i vann.

•  Fyll gass tank når du kjører i farlig og kaldt vær hvis du skal kjøre på eksterne veier. En tomgang bilen bruker mindre drivstoff, og du kan kjøre motoren for varmen midlertidig til hjelpen kommer. På sommeren kan du gå på tomgang og bruke klimaanlegget for lettelse fra varmen.

•  Ta med fakler i nødstilfelle bil kit for å varsle andre drivere og lade mobiltelefonen fullt ut før du kjører i farlig vær.