Hovudside

Vaskeri Tips: Presoak

by Walther

Vaskeri Tips: Presoak

Presoaking klær er den beste måten å fjerne flekker, og jo raskere kan presoak flekken, jo bedre. Klær som er presoaked stå en bedre sjanse for å få renere i det lange løp, og kan eliminere behovet for å kaste farget klær eller hode til renseri.

Farger


Presoak farger ved hjelp av enten din vanlige vaskemiddel, eller en klorfri blekemiddel. For lyse farger skal holdes lysere, de trenger å bli dynket i kaldt vann i en kort periode, for ca 30 minutter til en time. Gni en flekkfjerning løsning eller stikke inn kraftige flekker før soaking. Når du er ferdig soaking dine farger, vasker klærne som vanlig, noe som gjør at du vasker lyse farger sammen, og hvite og lysere nyanser av klær separat.

Hvitt


Suge hvite i varmere vann for best resultat, og disse lyse og hvite klær elementer kan være gjennomvåt i en lengre periode, for eksempel over natten. Sug i klorfritt blekemiddel, og gni flekkene på forhånd med litt kaldt vann eller en flekkfjerner stick hvis nødvendig. Når du har presoaked, hvitvaske som vanlig. Hvis flekken vedvarer, gjentar syklusen til flekken er borte eller falmet merkbart. En flekkfjerner som Biz eller Oxiclean kan være nyttig for å fjerne flekker fra lyse farger.

Tunge Flekker


For tunge flekker som sjokolade, bruk en liten børste til å skrubbe på flekken før pretreating å fjerne så mye av det som mulig, spesielt hvis det er smurt på et plagg. For tyggegummi eller peanøttsmør som sitter fast på et plagg, legg is på stoffet og gni det før det kan fjernes uten å skade plagget. Når mesteparten av flekken er fjernet, presoak henhold til farge og materiale.

Natural Presoak


Hvis du trenger å presoak klær, men ønsker ikke å bruke blekemiddel eller andre kjemikalier for å gjøre det, det finnes andre alternativer. Lag en naturlig, giftfri presoak løsning ved å blande like mengder natron og peroxide med doble mengden av varmt vann. Dette er en naturlig flekkfjerner og klær kan suge på den over natten om nødvendig. Alternativt kan du blande 2 ss. av din foretrukne vaskemiddel, 2 liter vann og 1/2 kopp ammoniakk for en annen type presoak og flekkfjerner. Suge klær i en halvparten vann, halvt eddik blandingen til å fjerne flekker og lysere farger naturlig.