Hovudside

Hvordan Grow baby Zucchini

by Walther

Hvordan Grow baby Zucchini

Squash er en sommer squash som vil begynne å produsere frukt tidlig i sommer, og hvis godt vedlikeholdt, vil fortsette å produsere hele sommeren. Zucchini er mest øm når høstes tidlig, før frukten blir for stor. Det er lav i kalorier og er en god kilde til vitamin C og fiber. Zucchini er en allsidig grønnsak som du kan bruke i alt fra stek til kaker.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hvor du ønsker å vokse din zucchini plante. Velg et område som mottar full solen. Squash planter kan vokse ganske stor og du vil trenge minimum 3 meter plass mellom enkeltplanter.

•  Till jorda og legge kompost eller kompostert gjødsel. Hvis du er voksende zucchini i en container, vil det trenger å holde et minimum av 8 liter jord per individ zucchini plante. Fyll beholderen med potting jord som allerede inneholder gjødsel eller legge til kompost eller kompostert gjødsel til vanlig blomsterjord.

•  Plant to squash frø hvert 3 til 5 meter i rader eller to per container, etter all fare for frost passerer. Dekk med en tomme av siktet jord og vann godt. Du kan også starte frøplanter inne i små potter for å få en jump start på vekstsesongen. Transplant frøplanter dyrket innendørs så snart all fare for frost passerer slik at anlegget kan utvikle et sterkt rotsystem.

•  Dekk frøene med en cloche for å beskytte mot dyrelivet og økt fuktighet. Vanne jorda som trengs for å holde fuktig, men ikke våt. Ikke la jorda tørke ut. Zucchini frøene vil spire i ca to uker. Tynne frøplanter når de dyrker sin første ekte blader, velge den sterkeste frøplante for hver tomt eller container.

•  Vann zucchini planter regelmessig for å opprettholde selv fuktighet. Et minimum på 1 cm vann pr uke er nødvendig for friske squash planter. Vann mer under tørre måneder, og etter at anlegget begynner å produsere frukt. Påfør et lag mulch for å hindre ugress og langsom fordampning av vann.

•  Fjern ugress rundt zucchini planten regelmessig. Se etter tegn på sykdom og spray med plantevernmidler om nødvendig.

•  Plukk babyen zucchini når de er 4 til 7 inches lang. Sjekk zucchini planter regelmessig, fordi frukt kan vokse flere inches i en enkelt dag.