Hovudside

Kan du legge til pH til en pool når du Shock det?

by Walther

Sjokkbehandling er en metode for å legge enten en klorbaserte eller nonchlorine-basert forbindelse til bassengvannet for å få opp den frie klornivået. Sjokkere et basseng når algene begynner å danne i bassenget, etter et kraftig regnvær eller når klor nivået synker, noe som senker fritt klor i vannet og fører vannet til å slå skyet. Justerer pH-verdien er gjort etter sjokkerende, men timingen er viktig.

Sjokkerende


Sjokket sammensatte er lagt til bassengvannet etter at solen går ned. Solens stråler slo på vannet kan føre til sjokkbehandling for å forsvinne. Om natten, kan behandlingen arbeide i bassenget vann for å heve klor nivå for å kjempe mot bakterier og desinfisere vannet. Når klor sjokkerende er utført, må bassenget filteret fortsette å kjøre frem til neste morgen for å sirkulere sammensatte før testing av pH.

Testing


Bruk teststrimler eller tube test kits å teste bassengvannet pH-balanse i den dype enden av bassenget. Dersom pH er lav eller høy åtte timer etter sjokkerende, vil du trenger for å øke eller redusere pH-nivået for å opprettholde den frie klornivå og en god pH-nivået i bassenget. Den ideelle pH-nivået i et svømmebasseng er mellom 7,4 og 7,6, men en leser mellom 7,2 og 7,8 er akseptabelt.

Ved å øke pH-verdien


Bruke natriumkarbonat eller sodaaske for å øke pH i bassengvannet. Å heve pH med 0,1 deler per million (ppm), tilsett 1/2 kg av natriumkarbonat eller 1/4 lb av soda per hver 10.000 liter vann i bassenget. Bassenget filteret må kjøre i minst seks timer før ny testing vannet pH. Mer enn £ 4 aldri legge til. natriumkarbonat eller 2 kg. av soda på en gang. Hvis du må heve pH over 1,5 ppm, må du legge til de første 4 kg. av natriumkarbonat (£ 2. av soda) til bassenget og vent i minst seks timer før du legger mer av produktet, kun etter å ha testet vannet.

Reduksjon av pH-


Bruke saltsyre eller natriumhydrogensulfat for å redusere pH-nivået i bassenget. Å senke pH ved 0,1 ppm, legger 20 oz. natrium-bisulfat eller 16 oz. av muriatic syre per hver 10.000 liter vann i bassenget. Bassenget filteret må kjøre i minst seks timer før ny testing vannet pH. Mer enn 24 oz aldri legge til. natrium-bisulfat eller 20 oz. av saltsyre på en gang. Hvis du må senke pH over 1,5 ppm, må du legge til de første 24 oz. av natriumbisulfat (20 oz. av saltsyre) til bassenget og vent i minst seks timer før du legger mer av produktet, kun etter å ha testet vannet.