Hovudside

Aprikos Trees for hjem gartnere

by Walther

Aprikos Trees for hjem gartnere

Voksende aprikos trær i et hjem hage gir tilgang til frisk, økologisk frukt. Aprikos er en sunn, næringsrik frukt som som inneholder karotenoider, en antioksidant. Valg av sted er en viktig faktor når du velger en rekke aprikos treet, siden de blomstrer tidlig og er utsatt for frostskader. Velg aprikos sortar som er best egnet for din klimasone.

Harogem


Den er lett å vokse Harogem aprikos er en ideell bakgård frukttre. Utviklet i Harrow, Ontario, for kaldere klima, trives den Harogem aprikos treet når plantet i US Department of Agriculture sonene 4 til 8. Trærne nå høyder på 12 til 16 fot og trenger andre aprikos trær i nærheten for pollinering. Den Harogem aprikos er liten til middels i størrelse, aromatisk, har en oransje-rød farge og en fast struktur, oransje kjøtt som er søt i smaken. Harogem aprikoser er ideelle for baking, frysing og tørking.

Goldcot


Goldcot aprikos trær er selvfruktbart, men produserer mer når de er plantet i nærheten av andre varianter av aprikos trær i en bakgård hage. Trærne er kaldt hardfør og er funnet voksende i US Department of Agriculture soner fem gjennom 9. Goldcot aprikos trær er mellom 15 og 18 meter høy og klar for innhøsting i løpet av juni. Den oransje kjøtt av aprikos er fast og søt, og huden har en oransje-røde fargen gir som gir den en fersken-aktig utseende. Bruk Goldcot aprikoser for syltetøy, ørkener, hermetisering og tørking.

Moorpark


Selv om Moorpark aprikos er en selvfrukttreet, produserer det bedre frukt når vokst sammen med en annen variasjon av aprikos treet i en frukthage eller bakgård. Den Moorpark er en hurtig dyrker og når høyder på 15 til 20 fot. Det er i stand til å overleve i US Department of Agriculture sonene 4 til 8. Moorpark aprikoser tendens til å modnes ujevnt og er klar for innhøsting i juli og august. Den store gule aprikos har en saftig, søt, fast, dyp-oransje farget kjøtt. Det er best å bruke for å spise fersk, hermetikk eller tørking.

Kinesisk


Ansett kulde og frost hardfør, er den kinesiske aprikos treet funnet voksende i US Department of Agriculture sonene 4 til 7. kinesiske aprikos trær er selvfruktbart, men de er mer produktive når plantet i nærheten av andre aprikos trær. De nå en høyde på 15 til 20 fot. Deres aprikoser er klar for innhøsting i midten av juli. Kinesiske aprikoser har en oransje-gul hud og en lys-gul, søt, fast kjøtt. De er ideelle aprikoser for tørking, hermetisering og baking.