Hovudside

Klesvask tips & triks

by Walther

Alle liker rene klær, men de fleste mennesker hater å gjøre vaskeri. Ikke bare gjør vaskeri tidkrevende, men det kan bli dyrt når du vurdere kostnaden av verktøy og spesialprodukter. Ved hjelp av enkle tips, triks og teknikker når du vasker og tørker klærne dine kan kutte tidsbruk og beholde pengene i lomma.

Pretreating Flekker


Flekker fjernes fra klær mye mer vellykket hvis forbehandlet, men kjøpe slike produkter er dyre og noen ganger ikke veldig bra. Bruker elementer du sannsynligvis har rundt hjemmet for å forbehandle en flekk vil ofte gjøre jobben like bra eller bedre, og ikke koste deg noe.

For eksempel bruke sjampo eller en fett-skjæring oppvaskmiddel, slik som Dawn, til presoak fettete eller fet flekker. De flytende såpe vil kutte fett eller olje som det gjør på håret og retter.

Også holde en liten beholder eller sprayer med en 50-50 blanding av flytende oppvaskmiddel og hydrogen peroxide hendig å presoak eller spray på flekkene. Denne formelen ble opprinnelig oppdaget jobbe vidunderlig på rødvin flekker. Det ble også testet, sammen med andre hjemmelagde oppskrifter, ved University of California-Davis vin avdeling og funnet å være en av de beste. Siden da har denne enkle oppskriften er funnet å fjerne et bredt utvalg av stoff flekker, inkludert sjokolade, blod og gress. Peroxide må frisket hvert par måneder for å være mest effektive.

Vasking


Du kan spare penger ved å vaske klærne i kaldt vann, men klærne kan ikke være å få så ren. De fleste vaskemidler er formulert for å fungere best i vanntemperaturer på 60 grader Fahrenheit eller høyere. Derfor, når det er mulig, stille inn temperaturen for vaskesyklusen ved varm eller varm, avhengig av plaggene. Kaldt vann skal alltid brukes til skylling.

Hvis du vasker i hardt vann, begynne å fylle den tomme vaskemaskinen med vann, deretter legge til vaskemiddel og om en teskje salt og bland å oppløse salt, deretter legge klærne. Saltet vil myke opp vann og lage dine klær, særlig farger, lysere.

Vri klærne innsiden ut for å vaske vil holde dem ute nyere lenger fordi stresset av agitasjon vil være på innsiden av stoffet, i stedet for på utsiden.

Tørking


Redusere tørketiden på tyngre elementer, for eksempel tepper og håndklær, ved å legge en ekstra sentrifugering til vask. Deretter satte en ren, tørr håndkle på med elementene i tørketrommel. Den tørre håndkle vil absorbere noe av fuktigheten i de våte gjenstander og kuttet tørketiden.

Du kan også være lurt å legge en eller to rene tennisballer til tørketrommel. Tennisballer vil holde klærne mer åpen under tørking, slik at de tørker raskere og vil lo og myke klær.

I stedet for å bruke dyre tørketrommel ark, kan du sette en capful eller to av flytende tøymykner på et rent kjøkkenhåndkle og legg den i tørketrommel med klærne. Håndkleet kan brukes i ca. 15 masse før flere skyllemiddel vil være nødvendig. Du vil vite når du skal legge mer når håndklær begynner å få statisk stoff.