Hovudside

Hvordan du rengjør en Coal Home Furnace

by Walther

De fleste moderne kullovner er mye renere enn sine kolleger fra år tidligere. Men selv den reneste brenning av moderne kullovner produsere aske, støv og smuss gjennom hele avfyringstiden. For å sikre ovnen fungerer så effektivt som mulig, er det viktig å holde den ren. Heldigvis er prosessen med å rense kull ovn ganske enkel og grei. Alt som kreves for å effektivt rengjøre ovnen er litt fritid og noen grunnleggende forsyninger.

Bruksanvisning


•  Tillate brann i ditt kull ovn til å brenne helt ut. Asken eller glør i ovnen skal være svart og kaldt å ta på. Den kull ovn selv bør også være kald.

•  Rist som mange av asken ut av ovnen som mulig. De fleste ovner vil ha en sveiv eller håndtak som slår ristene. Som ristene blir slått, vil de finere asken faller ned i aske pit eller askeskuffen. Noen få større biter av aske, også kjent som klinker, kan forbli i det øvre kammer av ovnen. Du kan bryte disse fra hverandre med en poker og riste dem ut eller komme inn og ta dem ut for hånd.

•  Fjern asken fra aske pit. For noen ovner, vil dette kreve at du måke asken ut manuelt. For andre kull ovner, vil du bare trenger å ta ut askeskuffen. Enten du måke aske eller tar ut askeskuffen, forkaste asken i en metallbeholder, for eksempel et metall bøtte eller metall trillebår.

•  Sjekk innsiden av aske pit. Sjansene er noen aske falt ut av askeskuffen eller du savnet noen med spade. Rense eventuelle gjenværende asken ut av askegrop og dumpe dem inn i metallbeholderen i tillegg.

•  Rengjør ut hele interiøret av ovnen med en våt / tørr vac. Pass på å rense ut både ildstedet og aske pit med vakuum. Når er rent innsiden av ovnen, bruke vakuum for å suge opp alt av løst smuss og støv rundt utsiden av ovnen.

•  Vask utsiden av ovnen. Bland litt flytende oppvaskmiddel i en bøtte med varmt vann. Senk en svamp eller børste inn i såpevann og skrubb kull ovn til du er fornøyd det er rent. Skyll med friskt, rent vann og la ovnen lufttørke.

Tips og advarsler


  • Du kan begrave asken du fjernet fra kull ovn eller, hvis du er gartner, dryss over hagen din som gjødsel dem.