Hovudside

Hvordan å beskjære gamle pæretrær

by Walther

Hvordan å beskjære gamle pæretrær

Pæretrær, som andre frukttrær, bør ikke være skygge trær. Sollys trenger å komme til bladene og blomstene for at treet til å produsere en overflod av frukt. Eldre pæretrær vil dra nytte av en alvorlig beskjæring og så vil du - dine trær vil begynne å produsere høyere kvalitet pærer.

Bruksanvisning


En sviske på senvinteren eller tidlig om våren, mens treet er fortsatt sovende, men når faren for kald skade er lav. Begynn med å fjerne alle døde og ødelagte grener, slik at du kan få et generelt bilde av den sunne treets form.

•  Visual den gamle pæretreet ovenfra. Det skal se litt ut som et hjul - en solid senter (stammen) med noen få (fem eller så) "eiker" eller grener. Det bør ikke fylles ut så mye at solen ikke kan komme gjennom. Dette gjør det også lettere for deg å få tilgang til frukt.

•  Beskjær neglisjert trær tungt, men ikke forvent å få en vilt overgrodd tre tilbake til topp skjema på en gang. Den generelle tommelfingerregel er å kutte ned ikke mer enn 1/3 av treet per sesong.

•  Velg riktig verktøy for jobben: beskjæring shiffon for kvister, gren shiffon for tykkere grener, og en sag for de tykkeste grenene. Skjær selektivt til grener som vokser parallelt med bakken, husk at interiør grener og de som vokser nedover ikke vil produsere kvalitet eller rikelig frukt. Disse kuttene bør gjøres bare forbi en knopp eller gren.

•  Thin noen av de overflødige grener ved å kutte dem tilbake til like før basen. Ikke kutt for nær - disse typer sår leges sakte.

•  Fjern alle sucker skudd som vises ved foten av treet eller hvor den eldre pæretre ble tidligere beskjæres. Disse skuddene drenere næringsstoffene fra frukten. Suckers eller grener som vokser nær toppen av treet bør kuttes tilbake dersom de er høyere enn stammen.

Tips og advarsler


  • Ikke ukritisk kuttet toppen av den gamle pæretreet. Dette kan forbedre kvaliteten av frukten for et år eller to, men til slutt vil ødelegge strukturen av treet.