Hovudside

Hvordan Clean Grease Off av Mikrobølgeovn Vents

by Walther

Hvordan Clean Grease Off av Mikrobølgeovn Vents

Mikrobølgeovner er konstruert for å gjøre matlaging og oppvarming matvarer en rask prosess. En viktig komponent i sin drift er eksos funksjon, men fett eller andre flytende partikler av og til blåse gjennom åpningene med luften. Når dette skjer, kan fettet holder seg til ventilene og til slutt føre dem til å tette. Hvis du gjør rengjøring av eksosventilene del av den vanlige ovnen rengjøring rutine, vil de overnatte gratis i tresko og ovnen vil fungere som det skal.

Bruksanvisning


•  Tørk bort overflate fett og smuss fra ventilene med en tørr, ren klut. Smuss og fett kan smøre litt, men det vil bli fjernet senere.

•  Fyll en sprayflaske med hvit eddik. Eddik er en naturlig fett-skjæring agent og er trygt for de fleste overflater.

•  Fukt en ren klut med varmt vann. Spray eddik på kluten til den er helt mettet. Vri ut overflødig eddik i vasken.

•  Tørk bort overflate fett og smuss fra ventilasjonsanlegget. Rote nøye en kant av kluten mellom hver av ventilasjons lamellene til alle ventilene er rene.

•  Skyll bort noen eddik rester fra mikrobølgeovn med en ren klut fuktet med varmt vann.

Tips og advarsler


  • Bruk eddik til å rengjøre innsiden av mikrobølgeovn også. Hvis du har bakt-on søl eller spruter, varme 1/2 kopp eddik blandet med 1/2 kopp vann i en stor mikrobølgeovn-safe skål for noen få minutter. Damp fra flytende blanding løsner rusk så det kan lett tørkes bort. Du kan også bruke den varmet væske på rengjøringskluter.