Hovudside

Voksende soner i Massachusetts

by Walther

Voksende soner i Massachusetts

Seks US Department of Agriculture voksende soner dekke delstaten Massachusetts. Hver sone er kategorisert av USDA for anlegget hardførhet, avhengig av den gjennomsnittlige årlige minimumstemperaturen. Sonene strekker seg fra 4b til 7a, med hver sone i mellom. Hardførhet soner hjelpe deg å avgjøre hvilken type plante å vokse i hagen din. For eksempel, hvis du bor i en 5b sone, så bør du unngå planter som ikke tåler temperaturer lavere enn minus 10 grader Fahrenheit.

Sone 7


Generelt, de varmeste voksende soner i Massachusetts linje kystområdene. For eksempel, Cape Cod halvøya og regioner mot Marthas Vineyard løgn i USDA sone 7, med minimum gjennomsnitt på mellom null og fem F. Dette skyldes delvis på grunn av sin lavere høyde og delvis fordi de er litt mer sørlig enn innlandssoner. Cape Cod Bay er også skjermet fra noen av de sterkere vindene som rammet mer utsatte deler av kysten.

Inland


På lengst innlandet i Massachusetts, stiger høyde med Appalachian Mountains. Som høyden klatrer, sonenumrene lavere, med den vestlige halvdelen av staten i hovedsak dekket av soner 5a og 5b. Temperaturer i disse sonene varierer mellom minus 10 og minus 20 F. Den høyeste delen av Massachusetts i det sørvestlige hjørnet av staten synker til en gjennomsnittlig minimum på minus 25 F.

Central Region


Området mellom og kysten den vestlige halvdelen av Massachusetts er alt i sone 6. Northern Massachusetts kystnære områder, blant annet området rundt Boston, vanligvis sitte i sone 6b. Resten av området er sone 6a. Dette betyr gjennomsnittlig minimumskrav på opp til minus 10 C i 6a sonen opp til null F i de varmeste deler av 6b sonen.

Tips


Når du velger planter som passer din hage, hardførhet soner er ikke den eneste faktoren for å vurdere. For eksempel, jordtype, husly og mengde sol spille en viktig rolle. Men kjøpte mange frø i en hage butikk liste USDA hardførhet sone på pakken. Hvis du kjøper planter som ikke passer til lavere temperaturer i ditt område, plante dem i containere og bringe dem innendørs eller sette dem i et drivhus i de kalde månedene.