Hovudside

Hvordan vet jeg når Yukon Gold Potet Planter er klar

by Walther

Hvordan vet jeg når Yukon Gold Potet Planter er klar

Selv om en gartner har mange valg av potetsorter til å vokse, Yukon Gold poteter okkupere et solid fotfeste i mange hjem hager på grunn av deres fast, gult kjøtt og rik smak. Yukon gull potet planter vokser energisk, og potetene modnes tidlig. Forvente å høste store, lubben poteter raskt, med de eksakte dager til forfall avhengig av potet sorten. Med nøye observasjon, kan du fortelle når Yukon Gold potet planter er klar.

Bruksanvisning


•  Se i informasjonen som fulgte dine Yukon Gold settepoteter slik at du vet omtrentlig antall dager mellom planting og innhøsting.

•  Figur forfallstiden din Yukon Golds ved hjelp av en kalender. For eksempel, hvis informasjonen råder 90 dager til forfall, og du plante settepoteter 1. april, kan dine Yukon Gold plantene være moden av den siste dagen i juni eller første dag i juli. Markere modenhet tid i kalenderen din.

•  Begynn å se på planter etter tegn på modenhet rundt den tiden du merket på kalenderen din. Når du ser plantene begynner å dø, vet du høste nærmer seg raskt.

•  Vent til vinrankene dø helt, og deretter nøye kontrollere en potet for størrelse og modenhet. Grave forsiktig inn i jord med en sparkel for å fjerne en potet. Dersom poteten er stor nok - ca 4 til 6 inches lang - høste alle potetene.

•  kurere Yukon Golds ved å lagre dem i et fuktig sted med temperaturer mellom 50 og 60 grader Fahrenheit for to uker. Skinnene blir tykkere og seig i løpet av denne tiden.

Tips og advarsler


  • Pass på å ikke knuse eller skade på potet huden under innhøstingen, fordi de er veldig skjøre før herding.