Hovudside

Silver Maple Landscape Trees

by Walther

Sølvet lønn (Acer saccharinum) er et bredt bladde løvtrær urfolk til mye av Nord-Amerika. Ligner på mange andre lønn arter, er det sølv lønn et raskt voksende, store og imponerende tre i landskapet. Ofte funnet i våtere områder og tolerant av mange jordtyper, er sølv Maples ofte funnet i parker og verft som skygge trær.

Beskrivelse


Bladene av sølv lønn har en typisk femkantet maple-blad form, selv om de er mer dypt innrykket enn bladene av andre lønn arter. Undersiden av bladene har en litt sølv støpt som gir treet sitt navn. Barken av treet er mørk grå i fargen, grov og skjellete. Blomster på treet er små og ubetydelige, men de produserer store klynger av frø hoder, kalt Samaras. Hver samara inneholder to frø i et frø frakk formet som en liten vinge. Når frøene er modne, de faller ned fra treet i en spiral, helicopterlike bevegelse.

Distribusjon


Sølv lønn trær er funnet hovedsakelig i fuktig til våt jord, ofte i elvesletter og langs elver og bekker i hele den østlige og sentrale stater. Alt fra Maine så langt sør som Alabama og vest til Øst Nebraska og Kansas, er treet vanlig i skog og skogsområder. Sammen østlige kyststater, er sølv lønn trær funnet mer i Piemonte og fjellområdene i Appalachene.

Form og Vekst Habit


Vokser til 75 meter høy når modne, sølv lønn trær har grasiøs skinn og kan spre seg til mellom 50 og 60 fot. Formen av treet er litt uregelmessig, med en åpen kalesje. Sølv Maples generelt vokser fra en leder med mange store greiner som stikker ut fra den sentrale stammen. I høst, bladene på treet slår lys gul, og gir et show av høstfarge.

Kultur


Sølv lønn trær vokser godt i USDA anlegget hardførhet soner tre til 8. Mens trærne foretrekker å vokse i full sol, de også gjøre det bra i delvis skygge. Denne arten tilpasser seg godt til de fleste jordtyper og er tolerant av dårlig drenert jord, selv om det ikke er veldig salt-tolerant og bladene kan gul i alkalisk jordsmonn. De rotsystemer av sølv Maples er relativt grunt og bredt og kan lett invadere kloakkrør eller heving fortau og innkjørsler, og kan også true grunnlaget for boliger hvis plantet i tett.

Bruksområder


I landskapet, sølv lønn trær skape store og imponerende center. Sølv Maples vokse relativt raskt og kan fylle ut et ledig område innenfor et landskap i en relativt kort tidsperiode. Den raske veksten av dette treet har en tendens til å produsere svake lemmer som kan lett bli skadet av storm vind. Treet krever lite vedlikehold, gjødsling eller beskjæring og er en utmerket skygge treet når helt moden.