Hovudside

Hvordan Lim en Dovetail Joint

by Walther

Hvordan Lim en Dovetail Joint. En godt laget dovetail ledd er et testament til en møbelsnekker dyktighet, på grunn av både sin skjønnhet og sin styrke. Men, for å få maksimal holdekraft fra en dovetail felles, må du lime det. Så ta det ekstra steget og opprette en dovetail ledd som vil stå testen av tid.

Bruksanvisning


•  Kontroller klemblokker. Når du fester en dovetail felles, er det viktig at du legger press på ansiktene til haler. Ellers, uansett hvor tett du klemme det, du kan bare være å legge press på endene av pinnene. For å sikre at du klem den rette måten, ta en blokk av skrap tre litt lenger enn din joint er bredt og litt bredere enn bredden på fugen og skjær hakk i det som korresponderer med plasseringen av pinnene. Hold blokken over skjøten; det skal hvile bare på ansiktene til haler. Gjør nok blokker for hvert ledd.

•  Dry passer dovetail felles sammen for å teste passform. Dette er tiden for å se etter eventuelle sprekker i treverket forårsaket av for stramt en tilpasning mellom de haler og pinnene på sinke felles. Om nødvendig, ta felles fra hverandre og bruke en meisel for å finjustere passform. Når du har alt akkurat slik du vil ha det, monter dovetail ledd eller ledd og sjekke en siste gang, med klemmer og klemblokker. Bruk nok klemmer per joint å lukke opp alle sprekker og hull. Hvis du gjør møbler i form av en boks eller rektangel, måle diagonalt over stykke å sjekke om forsamlingen er firkantet.

•  Klem en liten dam av lim på et flatt underlag, og få et lite lim børste. For små dovetail ledd, som de i en skuff, demontere felles å bruke lim. Bare sørg for at bitene er merket for rask og enkel montering. For større, skrotten dovetail ledd, la bitene sammen, men trekke svalehale leddene fra hverandre halvveis.

•  Påfør lim. Ved hjelp av lim børste, påføre et liberalt lag med lim på de innvendige flater av halene, sidene av halene, slutter innsiden av pinnene og sidene av stiftene som skal pare seg med halene. For større, delvis montert dovetail ledd, gjelder lim til så mye av det felles som du kan. Holde flere fuktige filler på hånden for å tørke opp overflødig lim.

•  Monter dovetail ledd eller ledd, og gjelder klemblokker og klemmer. For delvis montert ledd, rett og slett bruke en hammer til å kjøre leddene hjem, deretter klemme. Lim vil mest sannsynlig presse ut noe som er rotete, men foretrekke å ikke klemme ut. Ingen klemme-out betyr at du ikke brukte nok lim. En god tommelfingerregel er å anvende akkurat nok lim for å få en fin linje av lim klemme ut fra hver overflate av skjøten etter at skjøten er satt sammen og fastklemt. Hvis liming en boks eller rektangel, måle diagonalt over stykke å sjekke for firkantet, akkurat som du gjorde i den tørre løp. Juster om nødvendig.

•  Rydd opp overflødig lim. Hvis det er bare en liten bit, vente omtrent fem eller ti minutter til limet setter opp på overflaten, og deretter bruke en meisel til å forsiktig løfte limet fra veden. Dette vil redusere hvor mye lim soaks inn i treet, noe som vil hjelpe når du er ferdig overflaten av møbler. Men hvis limet puddled på overflaten, må du få den av. Tørk av den med en fuktig klut. Når limet tørker og klemmene kommer av at du vil kunne fjerne det meste av lim-gjennomvåt tre for hånd høvling svalehalen felles.

Tips og advarsler


  • Få en venn til å hjelpe deg lime opp større biter.