Hovudside

Identifisere & Bli kvitt Bugs på tomatplanter

by Walther

Identifisere & Bli kvitt Bugs på tomatplanter

Det kan være spesielt frustrerende for en gartner når en dag, er trivelige og feilfri hans tomat avling, og noen dager senere er det en katastrofe, med hull-ridd blader og insekter overalt. Charles H. Wilber, premie voksende tomat gartner og forfatter av "hvordan å vokse World Record Tomater" skriver at han «undersøke (s) ... planter daglig for insekter og endringer i tilstanden til den samlede anlegget." Wilber sier daglig observasjon av tomatplanter er viktig å stoppe pest problemer før de kommer ut av kontroll.

Bruksanvisning


•  Se etter insektskader. Et forstørrelsesglass vil hjelpe deg å se skade ved små eller svært små insekter, men generelt sett, vil du se mest skade med det blotte øye. De mest åpenbare tegnet dine tomatplanter har bugs er hull spist i blader, men ulike mønstre i hullene kan bidra til å identifisere hvilken type insekt som forårsaker skaden. Fern Marshall Bradley, forfatter av "rodale grønnsakshage Problemløser," skriver at "marmorering eller stipling på bladene er et tegn på skader forårsaket av suger planteskadegjørere som thrips. Hull i bladene vanligvis indikerer skadedyr som beiter ved å tygge, for eksempel larver eller slugs. "

•  Se etter insekter. Undersiden av bladene er hjem til en rekke skadeinsekter, inkludert bladlus, hvite fluer, edderkopper midd, squash bugs, Colorado potet biller, og hærorm egg. I en stor, busket tomatplante, se ned i sentrum av anlegget. Sjekk alltid tips og axils av bladene for bladlus, som er vanlig i hagen. Plassere hvitt papir under en plante og rist den forsiktig ut for å se hva som faller ned på papiret. Noen av de insekter som kan falle ut er ikke alltid synlig på anlegget.

•  Samle noen insekter i en liten plastbeholder; en klatt med rensemiddel gel vil bevare prøven før du har tid til å undersøke det; sette den i fryseren vil fungere også.

•  Ring din lokale barnehage eller drivhus for å beskrive pest - de bør lett kunne hjelpe deg med å identifisere det og anbefale et kurs av handlingen unikt for denne feilen. Hvis du har lyst til å prøve å identifisere det på egen hånd, bruke Internett og søke bilder. Noen insekter som vanligvis søke tomatplanter inkluderer mais earworm (tomat fruitworm), som i larvene scenen, er en brun-ledet caterpillar med striper kjører ned kroppen sin. Disse insektene spiser bort på stilkene av tomater. Armyworms, som kan være tan eller grønn eller brun, har mørke hoder med en lys opp-ned Y identifikasjonsmerke. Tomat hornworms spise tomatblader og har et særegent utseende - Svarthvitt merker alle ned kroppen, og endte i en svart horn på enden av halen. Whiteflies lever på undersiden av bladene; når anlegget er forsiktig ristet, flyr de opp i en hvit sky.

•  Bli kvitt bugs som hjemsøke tomatplanter kan være ganske enkelt - i tilfelle av sommerfugllarver og ormer, plukke dem av og sette dem i en bøtte med såpevann vanligvis gjør utslaget. Tiltrekke flere fugler til hagen din kan også stoppe problemet; fuglene lever av ormer. Whiteflies kan styres ved støvsuging bladene av planten og tiltrekke marihøner - marihøner spiser whiteflies. I verste fall scenarier av dårlige infeksjoner, kan din lokale planteskole anbefale den passende biologisk kontroll metoden; spinosad brukes ofte med tomatplanter.