Hovudside

Hva ville føre My Air Conditioner å lukte?

by Walther

Når temperaturen stiger ute, kan du regne med klimaanlegget for å holde deg og din familie behagelig inne. Hvis klimaanlegget blåser en merkelig lukt inn i ditt hjem sammen med kjølig luft, kan du bli fristet til å slå den av og ta sjansene dine med steking. Før du gjør det, utføre litt vedlikehold på enheten.

Lukt


Vanlig problem lukter å komme fra klimaanlegget omfatter klam, jordnær lukt av mugg, som er det som gir fuktige kjellere sin karakteristiske muggen lukt. Andre lukter du kanskje merke som kommer fra klimaanlegget er sterk matlukt, som kraftig krydder selv om måltidet du brukte dem for er bare et minne. Klimaanlegget kan også blåse i duft av røyk, enten fra sigaretter eller et uhell med popcorn igjen for lenge i mikrobølgeovn.

Årsaker


Årsaken til lukt komme fra klimaanlegget er et problem som kalles odoriferous coil. Det kan skje når kondensatoren pan i din klimaanlegg ikke renne riktig. Opphoping av vann oppfordrer muggvekst på og rundt kondensatoren. Duften av formen er blåst fra klimaanlegget inn i ditt hjem fra luftkanalene. Sterk lukt kan belegge kondensatoren. Hvis du koker med dristige krydder eller noen røkt i hjemmet ditt, kan lukten være på spolen og, akkurat som lukten av mugg, blåse tilbake inn i huset ditt.

Løsninger


Rengjøring av spolen blir kvitt problemet med odoriferous coil. Start med å helle 1/4 kopp av husholdningenes flytende blekemiddel i en gallon av vann, og bland godt. Ved hjelp av en svamp, tørke ned spolen med løsningen. Tørk bort synlig muggvekst, enten det er på spolen eller ikke. Når spolen er ren, tørk den ned med rent vann. Hvis kondensatoren pan ikke er drenering riktig, få den reparert eller muggvekst kan komme tilbake og ta med seg den muggen lukt.

Betraktninger


Ved rengjøring med blekemiddel, hansker for å beskytte hendene fordi det kan irritere dine hender. Hvis du rengjør kondensatoren, og en dag senere, kan du fortsatt lukter merkelig lukt når klimaanlegget går, bytte ut alle luftfiltrene i ditt hjem. De kan absorbere sterke lukter, og når klimaanlegget går, resirkulere de luktene inn i ditt hjem. Endre dem på en jevnlig basis vil øke enhetens effektivitet og redusere sjansen for lukt dvelende i huset.