Hovudside

Slik unngår du at vann Kondens Fra Innendørs Pools

by Walther

Slik unngår du at vann Kondens Fra Innendørs Pools

Kondensering oppstår når duggpunkttemperaturen for den luft er høyere enn temperaturen i den overflate som det kontakter. For eksempel, når varm luft stiger fra varme basseng vannkontakter vinduene i en pool rom, som pleier å være kaldere enn luften inne i bassengrommet på grunn av kjølig luft utenfor, vil det oppstå kondens. Kondens kan føre til en rekke problemer, inkludert mold og mugg vekst, tre råte og insektangrep.

Bruksanvisning


•  Hold vannet i bassenget så kjølig som mulig. Dette vil bidra til å redusere fordamping av vann fra bassenget overflate.

•  Dekk til bassenget når det ikke er i bruk. En forholdsvis kostnadseffektiv måte å gjøre dette på er å flyte en lett plastfilm på overflaten av vannet.

•  Kjør en avfukter. En avfukter vil fjerne fuktighet fra luften og bidra til å forhindre kondens. Mange avfuktere komme med en relativ luftfuktighet (RH) måler. Ideelt sett bør avfukteren brukes til å holde den relative fuktighet mellom 30 og 50 prosent. En mer effektiv, men vesentlig mer kostbart, alternativ ville være å ha et svømmebasseng avfuktingssystem installert. Disse systemene i hovedsak fjerne fuktighet fra luften og sette den tilbake i vannet.

•  Øke ventilasjon. Rommet inneholder bassenget bør være godt ventilert for å unngå kondens. Vents bør installeres i hvert hjørne av rommet for å øke luftstrømmen gjennom hele plassen. I tillegg bør du vurdere å kjøre en vifte for å sirkulere luften.

•  Installer storm vinduer. Når den varme, fuktige luft fra bassenget når den kalde overflate av vinduene, vil det oppstå kondens. Dette kan forebygges ved å installere storm vinduer, som gir en buffer mellom glasset og den kalde luften på utsiden.