Hva gjør Deadheading en Calla Lily Mean?


Hva gjør Deadheading en Calla Lily Mean?

Calla liljer er ikke sanne liljer, og har strammere, mer rør-formet blomster enn sine navnebrødre. Disse plantene, nært knyttet til Jack på prekestolen planter, gjør best i full, strålende sol, løs jord og rik ernæring og vokse i mange år med de rette forholdene. Calla liljer blomstrer igjen og igjen i løpet av sommersesongen, men blomstrer mest effektivt med konsekvent, forsiktig deadheading.

Blooming Sesong


Calla liljer vokse fra flerårig bulblike jordstengler, og leve i mange år. De følger bulb- og rhizom spesifikke kalendere, med vår til sommer blomstrende og vekst, og høsten og vinteren løvverk død og dvalen. De mister alle løvverk hver høst, for å rebloom igjen om våren.

Deadheading Fakta


Deadheading en blomstrende plante betyr å fjerne brukt blomster før de går i frø. Dette holder planten aktiv og voksende og oppfordrer fortsatt blomst produksjon. Planter som går til frø, derimot, mener at de har gjort jobben sin og gå inn dvalen.

Hvordan og når


Deadhead dine callas gjennom hele sesongen, når blomstene visne og begynner å visne. Deadhead bare visne blomster, og la de andre før de er ferdige. Snap eller kutte stilkene ved basen, der de deltar med kroppen av anlegget. Skjær Calla liljer tidlig for predeadheading og ta dem innendørs for vaser og ordninger.

Annet vedlikehold Care


Gi Calla liljer 2 inches av vann hver uke for å holde jorda fuktig for blomstringen. Bland organisk kompost og 5-10-5 eller 5-10-10 gjødsel i jorda hver vår for å gi plantene rike, næringsrik og løse voksende stiftelser. Callas er tropiske planter og ikke tåler harde frost. La dem ut året rundt i varm US Department of Agriculture Growing soner 10 og 11, men grave dem opp og lagre dem gjennom vinteren i kaldere soner.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler