Hovudside

Intex Pool pumpen går, men ikke Pumping

by Walther

Intex er en populær produsent av økonomiske svømmebassenger. Deres metall-ramme svømmebassenger har evnen til å bli koblet til et filter. Intex produserer også filtre som passer for sine svømmebassenger. Mest Intex filter er kassett-basert, og er enkle å vedlikeholde og mer egnet for mindre bassenger. Hvis motoren er i gang, men ikke filtrere bassenget, kan det bare være en håndfull årsaker.

Running With No Pressure


Et svømmebasseng pumpen er konstruert for å gi et kraftig mengde sug ved å ta vannet i ved bassenget skimmer, kjører den gjennom filteret og sender den tilbake ut retur jet. Hvis pumpemotoren går normalt, men pumpen ikke filtrering, så er det en blokk i omløp et sted i filtersystemet. Et skittent filter, luft i linjene eller en skimmer blokkering er vanlige årsaker til en nedgang i pumpesirkulasjon.

Vann


Et filter er konstruert for å være neddykket i vann. Du risikerer å brenne ut pumpen motor hvis det ikke er nok vann kommer inn i filtersystemet. Du vil definitivt se et tap av filter pumping og sirkulasjon. Hvis pumpen ikke pumper riktig, sjekk vannstanden og sørge for at det finnes et sted mellom halvveis og to tredjedeler av skimmer vertikale høyde. Dette er det ideelle området for filteret og skimmer for å arbeide effektivt. For mye vann skader ikke filteret. Det forhindrer bare skimmer fra å holde store deler av rusk i sin kurv. For lite vann vil brenne ut motoren.

Dirty Filter


Filteret må rengjøres som det vil samle mye skitt og rusk under normal drift. Hvis vannivået er bra, men filteret er ikke pumping riktig, er det sannsynligvis fordi filteret må rengjøres. Dette skjer når trykkmåler, målt i pounds per kvadrattomme (psi), stiger åtte-ti psi over det normale driftstrykk. Ta ut patronen, slangen det av med vann og sett den inn i filterhuset.

Andre årsaker


Andre, mindre vanlige årsaker til tap i filter pumping inkluderer skitne filterkurver. Skimmer kurv bør rengjøres ukentlig. Pumpen kurv bør rengjøres etter støvsuging, spesielt hvis bassenget har hatt en rekke blader og små kvister på bassengbunnen. Pumpen kurv sitter sammen med filter og fanger opp de store biter av rusk under støvsuging. Hvis dette rusk samler seg inne i pumpekurven, kan det føre til en blokk i omløp. Sjekk også basseng slanger. Sprekker i en slange eller en lekker slangeenden kan føre til lekkasje, samt også en nedgang i pumpesirkulasjon.