Hovudside

Hvordan å høste pistasjnøtter

by Walther

Hvordan å høste pistasjnøtter

Pistasjenøtter er nøtter dyrkes over hele verden på trær opp til 20 meter høye. I USA, er California den største produsenten, selv om pistasjenøtter er også vokst andre steder i sørvest. Pistasj trær gir et gjennomsnitt på £ 1050 per acre, selv om det kan være så høyt som £ 3300 per acre, eller £ 50 per tre. Høsting pistasjenøtter er så enkelt som å riste grenene, selv om nøtter også må skrog og tørkes før de er lagret.

Bruksanvisning


Høsting Pistasjenøtter


•  Se den pistasjenøtter etter tegn på modning. En til tre uker før høsting, vil skroget på mutteren skifte fra grønt til en mer rødlig farge. I tillegg, når de pistasienøtter er klar til å bli høstet, vil huden av mutteren blir ugjennomsiktig i stedet for gjennomskinnelig og skroget vil løsne. Alle nøtter, inkludert pistasjenøtter, smaker best når de er høstet så snart de er klare.

•  Spre ut store tarps eller biter av lerret på bakken under hvert tre som skal høstes. Disse vil gjøre det lettere å samle alle pistasjnøtter og hindre dem fra å bli forurenset.

•  Sett på hjelm og vernebriller for å beskytte deg selv fra å bli truffet av pistasjenøtter som de faller fra treet.

•  Lett treffer grener av pistasj treet med en lang stang for å banke nøtter på bakken. Med trær over 10 år gammel, kan de pistasjenøtter også høstes ved å riste stammen av pistasj treet for å føre til at nøtter å falle.

Hulling og Tørking pistasjenøtter


•  Hull pistachios så snart som mulig, fordi forlater skrog på kan forårsake farging av skallene, og muggvekst. Dette gjøres best ved å gni pistasjenøtter over en skjerm-topp bord eller et stykke maskinvare klut.

•  separate tomme nøtter, eller tomme skall, fra resten av pistasjnøtter ved å sette nøtter i en stor bøtte med vann. Emnene vil flyte og kan fjernes. Å være i vann vil også hjelpe de resterende skjell å splitte lettere mens de tørker.

•  Tørr pistachios til et fuktighetsinnhold på 5 prosent eller mindre. Dette kan gjøres ved å spre dem ikke mer enn to mutrene dyp på tarps utenfor i tre til fire dager, eller ved tørking av dem i en ovn ved 140 til 160 grader Fahrenheit for 10 til 14 timer.

•  Oppbevar pistasjenøtter med skall for inntil ett år i kjøleskapet eller opptil tre år i fryseren.

Tips og advarsler


  • Fordi pistasj skrog og skjell er ofte sprukket når nøttene er høstet, kan de være forurenset hvis de er i kontakt med bakken. Tarps bør spres under treet og nøtter som faller utenfor tarps skal kastes.