Slik fjerner Marker Fra dundyner


Myk og stappet full av andebryst eller gåsefjær, dundyner beholde varmen langt bedre enn sine mer rimelig fiber-fyll kolleger. Men i motsetning til fiber-fylle dyner, du kan ikke ball opp din dundyne og kaste den i vask med resten av sengetøy hver gang din pjokk "pynter" det med en markør. Feilaktig vask og tørking dundyne kan stripe dyne er fjærlett innmaten i sine lo-forårsaker oljer. Spot-behandle eventuelle markør flekker eller merker du finner på din dundyne, og slå til maskin-vask som en siste utvei.

Bruksanvisning


•  Klem og dra markøren-spotted delen av dyne stoff opp og bort fra den ned inne i dyne.

•  Spray din markør fjerning renere først rundt tommers rundt markert sted, og deretter spraye det direkte på flekken. Mette området med rengjøringsmiddel, og la markør sted å suge i 60 sekunder.

•  Fukt din svamp i kjølig vann og DAB på det merkede området for å løfte av mesteparten av rengjøringsmiddel. Skylle svamp som nødvendig.

•  Blot på området med din tørr hvitt håndkle. Bruk bare en ren hvit klut siden en farget fille kunne overføre sine fargestoffer på din dyne og sammensatte problemet. Blot på cleanser-gjennomvåt flekken for å fjerne både cleanser og blekket.

•  Dypp tuppen av svamp til rubbing alkohol hvis flekken vedvarer. DAB på flekken med alkohol, og deretter bruke en ren del av svamp til løft av sprit, og de resterende flekk fra din dundyne overflate. Hvis alkohol ikke kan fjerne flekken, bruker ammoniakk for din neste runde av dabbing, blotting og skylling, men la ammoniakk for å sitte i en halv time før du skyller den.

•  Legg litt vaskemiddel i øyet dropper og presse vaskemiddel på det berørte området; du kan hoppe over dette hvis du allerede har fjernet markøren flekken. Gni på det merkede området med tannbørsten, og deretter laste dyne i en front-loading vaskemaskin; en topp-lasting vaskemaskin kan ødelegge din dundyne med sin agitator. Legg nok vaskemiddel for en normal syklus, stille inn maskinen til å varme og vaske dynen. Når vaskemaskinen er ferdig, starter en annen syklus, dette en uten vaskemiddel. Den andre syklus er nødvendig for å fjerne alle spor av såpe.

•  Fjern dyne og forsiktig vri den ut for å fjerne overflødig vann. Heng dundyne ut til tørk i sollys.

Tips og advarsler


  • Hvis dine forsøk på å fjerne markør mislykkes, eller skaden er omfattende, er siste utvei å ha dyne profesjonelt renses. Sjekk at renseri har erfaring med dundyner.
  • Dekke dundyne med en dyne hvis flere uhell er sannsynlig; når dynen blir merket opp, kan du trekke den av Trøsteren og kaste den i vask som du ville gjort andre sengetøy.
  • Ikke bruk flytende oppvaskmiddel eller eddik i renseprosessen. De kan misfarge eller svekke din dyne er stoff, og noen parabol såper kan holde seg til stoff og irritere huden din.
  • Hvis du har prøvd å bruke blekemiddel på flekken, helt skylle bort alle spor av blekemiddel før du bruker ammoniakk på stedet. Ammoniakk og blekemiddel, når kombinert, skaper muligens dødelig røyk.
  • Alltid først teste dine rensemidler i et lite synlig område, for eksempel en skjult søm.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler