Hovudside

Hvordan ta vare på kinesisk Pistache Trees

by Walther

Kinesiske pistache trær er mellomstore trær, og nådde høyder på 35 meter og omtrent det samme oppslaget. De liker full sol, utvikle en fin oval form og tåler omtrent alle jordtype så lenge det er god drenering. Den Pistacia chinensis er populær i California som en urban planting, blir kalt den "stygge-andungen treet" siden det vokser fra en vanskelig utseende sapling inn i en godt avrundet og kjekk treet. Selv løvverk vil forbløffe deg, og konkurrerer de Maples i New England.

Bruksanvisning


•  Plant den kinesiske pistache i full sol og i nesten alle jord med god drenering. Plante det samme som andre trær, grave et hull så stort som roten ballen ved hjelp av en spade og deretter stamping jorda godt ned over røttene som du holder treet rett opp. Finn et sted ca 20 meter fra huset siden dette treet er verdsatt for sin runde baldakin og skygge potensial for boliger.

•  Vann treet umiddelbart etter planting og en gang i uken før det er etablert, eller i ca seks uker. Supplere treet med ekstra vann bare i de varmeste månedene hvis det ikke kommer regn, fordi dette treet er ekstremt varme, tørke og vind bestandig spesielt etter to eller tre år.

•  Rake under treet på sensommeren eller tidlig høst når fruktene begynner å falle for å hindre dem fra å gjøre et rot på fortau i nærheten, eller plukke de vakre klynger for borddekorasjoner.

•  Beskjær ut noen død ved i løpet av året, ved hjelp av beskjæringssakser, kutte ned til du finner levende bark og gjøre vinklet kutt vekk fra treet for å holde regn fra puddling på overflaten.

•  Nyt fordelene av voksende første skygge treet for å få den ettertraktede "Earth-kind" betegnelse fra Texas Agricultural Extension Service for sin høye nivåer av genetisk motstand mot insekt og sykdomsproblemer.