Hovudside

Hvordan ta Iron Out of Well Water

by Walther

Hvordan ta Iron Out of Well Water

Jern er generelt ikke anses skadelig for mennesker, men mange foretrekker ikke å drikke det på grunn av den røde fargen og lukten som følger med jernet. Godt vann er beryktet for å ha dette problemet siden det ikke går gjennom noen offisiell filtreringsprosess for å fjerne mye av jern. Mens den beste måten å fjerne jernet er å grave en ny brønn, kan dette være kostbart, og kan ikke være effektiv på steder med høye nivåer av jern i bakken. Sjokk brønnen med klorering er en effektiv, selv midlertidig, måte for å fjerne jern. Støt klorering kan utføres flere ganger om nødvendig.

Bruksanvisning


•  Bestem hvor mye vann du har i din også. For å finne dette, må du måle diameteren på godt casing og vanndybden i den. Man vil måle brønndybden med antall liter vann i en fot av foringsrøret for å finne volumet av vann i brønnen. En kappe som er 5 inches i diameter holder vanligvis en liter vann per 1 fot av casing. De fleste brønnene holde på minst 5 til 10 liter vann, og noen holder over 100 liter vann.

•  Mål opp væske blekemiddel. Du trenger 5 1/2 oz. av flytende blekemiddel for hver 5 liter godt vann du har. Kombiner det flytende blekemiddel med et minimum av 10 liter vann. Bruk mer for større brønner.

•  Hell blekemiddel og vannblandingen inn i brønnforingsrøret. Foringsrøret skal være grundig våt. Hvis ikke, bruke en slange eller en bøtte med vann for å fukte ned hele foringsrøret.

•  Tillat seks til 12 timer for blekemiddel for å blande inn i brønnvann. Når tiden er utløpt, kjører alle kranene helt til en sterk lukt av klor er tilstede. Slå av kranene og la vannet stå innenfor kranene i én time.

•  Skyll systemet ved å slå på hver kranen til du ikke lenger lukter klor. Start med de utvendige kraner og la vannet renne vekk fra plener eller vegetasjon.

Når det er ferdig, kjører innsiden kraner. Hvis du har en septiktank eller utlekking felt, bruker natriumbisulfit på avløpet stedet for å bevare den nærliggende vegetasjon. Bruke 2 oz. for hver gallon løpe gjennom rørene

Tips og advarsler


  • Hvis du eier en varmtvannsbereder, tøm det godt etter å behandle den med klor. Sørg for å holde vannet borte fra vegetasjonen.
  • Du vil trenge en annen kilde til vann i løpet av denne prosessen. Ikke drikker, rent eller lage mat med dette vannet til du er ferdig.
  • Unngå sprut dette vannet på huden eller klær som klor løsninger er sterkt etsende.
  • Ikke kombiner dette behandling med syrer eller ammoniakk eller giftige gasser vil danne.