Hovudside

Hvordan Beregn R-verdien av en vegg

by Walther

Hvordan Beregn R-verdien av en vegg

R-verdien for en vegg måler motstanden av varme som strømmer gjennom veggen. Jo høyere R-verdi, jo mindre varme veggen kan unnslippe. De fleste vegger ikke er konstruert av et solid materiale, slik at for å oppnå en nøyaktig R-verdi vurdering må vite hva materialer ble brukt i konstruksjonen av veggen. Med denne kunnskapen, og et diagram som angir R-verdien av individuelle materialer, kan du beregne R-verdien på din vegg.

Bruksanvisning


•  Bestem R-verdien av tapetet. I de fleste hjem, består en vegg av ½-tommers gips. Hvert stykke gips har en R-verdi på 0,45. Siden du er sannsynlig å ha gips på begge sider av veggen, multiplisere den eneste R-verdi på 0,45 med 2 for å fått den kombinerte R-verdien av gips.

•  Bestem R-verdien for din veggen stenderne. Studs skape en luftspalte mellom gips ark. Ved bruk av pigger i forbindelse med gips, studs har en R-ventil på 0,45. Ikke multiplisere denne verdien av den totale mengden av pigger, siden R-verdien av piggene måler luftspalte.

•  Bestem R-verdien for isolasjonen i veggen. De fleste vegger bruke en rullet cellulose isolasjon stappet mellom lagene med gips. Denne type isolasjon har en R-verdi på 3.8

•  Legg til R-verdien av veggbelegg, stendere og isolasjon sammen for å bestemme den totale R-verdi på veggen.

Tips og advarsler


  • Hver veggmaterialet har en annen R-verdi. Refererer til en R-verdi bord, som kan ben funnet på flere kilder på nettet, for en liste over flere materialer og deres R-verdier.