Hovudside

Alger og evolusjon av blomsterplanter

by Walther

Alger og evolusjon av blomsterplanter

Planteriket omfatter et stort utvalg av klassifikasjoner, typer og familier, med alger som en av de mest grunnleggende plante livsformer. Over tid, alger planter utviklet seg til høyt spesialiserte ledende systemer, i stand til å stå oppreist og reprodusere i en akselererende hastighet. Blomstrende planter utgjør de mer spesialiserte versjoner innenfor denne evolusjonsprosessen.

Nonvascular Planter


Nonvascular planter er de tidligste former for plantelivet på jorden, ifølge Biology Reference, en online referanse leksikon. Mange av dagens alger plantene var blant noen av disse tidlige livsformer. Det finnes flere forskjellige typer alger - noen encellede, noen flercellet - med de større formene fremstår som tang. Nonvascular planter er preget av sine små størrelser og deres behov for fuktig eller våte habitater. Moser, levermoser og nålkapselmoser utgjør de mer avanserte former for nonvascular planter.

Karplanter


Det er mer enn 250.000 arter av blomsterplanter i verden, noe som gjør dem mest varierte arter innen anlegget familien. Planter som er i stand til å stå oppreist og produsere blomster er klassifisert som karplanter, og antas å ha utviklet seg fra de nonvascular algearter, ifølge Biology Reference. Karplanter er preget av sine høyt utviklede gjennomføre systemer som fungerer for å transportere mat og vann gjennom hele anleggsstruktur. Stengler, blader, blomster og frø er alle et resultat av den ledende system inneholdt i sine spesialiserte vev strukturer, ifølge Estrella Mountain Community College.

Moser


Som algelivsformer utviklet seg til moser, levermoser og nålkapselmoser, utviklet planter de fysiske egenskapene som trengs for å flytte fra vann til land, ifølge Biology Reference. Disse første landbaserte planteformer er klassifisert som moser. I motsetning til de mer utviklede karplanter, moser mangler de ledende systemer for å stå oppreist. I stedet er disse livsformer opprettholde sin form og struktur gjennom en type celle press som trekker vann inn i de øvre deler av anlegget, som står for sine små, eller korte størrelser.

Prototracheophytes


Basert på fossile restene dateres så langt tilbake som 425 millioner år siden, prototracheophytes synes å være den første form for karplanter å utvikle, ifølge Biology Reference. Disse plantene viste gjennomføre celler lik som moser; imidlertid deres cellevevet inneholdt en mer sofistikert drive systemet som løp gjennom hele anlegget struktur. Disse plantene var også i stand til å produsere lignin, som ga cellevegger og vev en mer rigid og støttende struktur. Som et resultat, prototracheophytes var høyere, og som er større enn deres forgjengere mose, og var i stand til å vokse i jord-baserte, i motsetning til vannbasert, betingelser.

Tidlige blomsterplanter


Magnoliaplanter føres som den eldste gruppen av blomstrende planter dateres så langt tilbake som 130 millioner år siden, ifølge Biology Reference. Disse tidlige former fremsto som urte blomster, treaktige planter, og planter som ligner dagens magnolia varianter. Den mest markante forskjellen mellom tidlige moser og blomstrende varianter er i hvordan deres metoder for reproduksjon endret fra vanntransport til luft og insekt transport. Endringer innenfor deres reproduktive strukturer laget pollen overføring mellom planter enklere ved å åpne for mer differensiering innenfor arten.