Hovudside

Hvordan kan Poor Maintenance & Inspection påvirke ytelsen til en HVAC System?

by Walther

Hvordan kan Poor Maintenance & Inspection påvirke ytelsen til en HVAC System?

En oppvarming, ventilasjon og air condition-systemet trenger regelmessig vedlikehold og bør kontrolleres med jevne mellomrom. Ignorerer disse pliktene kan påvirke både hjemme og lommeboka, som HVAC-systemet ikke kan utføre skikkelig.

Systemeffekter


En manglende vedlikehold eller inspeksjon på en HVAC system kan tillate redusert energieffektivitet på grunn av feil luftstrøm, defekte elektriske forbindelser som skaper elektriske farer og raskere slitasje på systemkomponenter, og upassende lukt fra ventilasjonsanlegget, blant andre problemer.

Hjem Effekter


Foruten dårlig luftkvalitet, kan andre fasetter av et hjem bli påvirket av dårlig HVAC vedlikehold og inspeksjon. En blokkert kondensatavleder i systemet, for eksempel kan føre til vannfylte og forårsaker skade. Dette kan sees i mugg og fuktskader på vegger og tak.

Forebygging / løsning


VVS-utstyr bør kontrolleres av en kvalifisert entreprenør, i løpet av våren for å være sikker på at kjølesystemet fungerer effektivt, og i høst før varmesystemet er nødvendig for vinteren. I mellomtiden kan et hus beskytte mot høyere energikostnader ved å holde åpninger rene og erstatte systemets skitne luftfiltre månedlig. Boligeiere bør også være klar over noen merkelige lyder eller lukt fra utstyret som kan tyde på behovet for å ringe en entreprenør.