Hovudside

Hvordan holde Elk Fra Eating Trees

by Walther

Hvis du bor i et fjellområde i Nord-Amerika eller det nordøstlige Asia, ingen tvil om du har hatt problemer med elg gumlet på dine frukttrær og nåletrær. Problemet blir raskt alvorlig, fordi en enkelt elg kan spise opp til tolv pounds av blader om dagen, så selv en liten flokk kan ødelegge dine trær. Elg er ikke lett å avskrekke, men det finnes flere effektive metoder for å holde elg unna trær uten å skade dyrelivet eller innfødte planter. Når du vet hvordan du skal holde elg fra spise trær, kan du holde frukthage og landskapsarbeid trær trygg året.

Bruksanvisning


•  Cover unge trær og knopper med netting, rør, tre tilfluktsrom, eller papir bud caps. Disse dekker er spesielt nyttig for å beskytte frøplanter og unge trær. Det er også wrap-around trestamme dekker for å beskytte treet bark fra elg i løpet av vinteren. Når et tre når en viss størrelse, men dekker det kan ikke lenger være praktisk eller mulig. Mange tre deksler er biologisk nedbrytbare, skjønt, så fjerning er ikke nødvendig.

•  Påfør elg frastøtende til trærne eller området rundt trærne. De mest effektive elg midler er de med en svovel lukt som råtne egg eller blodmåltid. Duften av fjell løve (cougar) og ulv urin avskrekker også elg, siden disse dyrene er elg naturlige predatorer. Pulver repellents vare lenger enn flytende, men begge må kanskje gjøres på nytt hver tredje eller fjerde uke i regnvær. Selv om ikke så effektiv, spre krydret eller bitre smaker som varm saus på trærne kan også motvirke elg.

•  Prøv en elg alarm. Disse batteridrevne eller solenergidrevne enheter avgi en høy, pulserende støy som ligner på en bil alarm og utløses når en elg krysser foran enhetens sensor. Noen enheter kan ane elg opp til seksti meter unna. En ulv samtale imitator som er utløst på samme måte kan også avskrekke elg, men elg har vært kjent for å ignorere disse når de skjønner at det ikke er en ekte ulv.

•  Gi en alternativ matkilde. Hvis du arbeider med en stor tomt, kan du være i stand til å holde elg fra å spise trær på eiendommen din ved å tømme en ti til tjue fots skjærer mellom land og villmark og planting elgen 'naturlige fôrplanter på villmarken side. Planter som fungerer godt for dette inkluderer svingel gress, kløver, lupin, bønner, og bærbusker som er innfødt til ditt område.

•  Bygg en elg gjerde. Effektiv elg fekting er arbeidskrevende og dyrt å installere, og elg ofte klarer å bryte gjennom selv relativt sterke gjerder. Som en siste utvei, men netting gjerde (hog wire) eller tung polypropylen hjort fekting på åtte meter eller høyere toppet med kveilet ledning kan bygges rundt eiendommen for å holde elg ut. Eiendommen må vedlegges helt, da elg enkelt kan finne og spille seg selv en liten åpning.

Tips og advarsler


  • Unngå å plante Aspens, selje og furu, da disse er noen av elg favoritt trær å spise.
  • Elg alarmer bør arbeide uten menneskelig inngripen. Menneskestyrte høye lyder som roper, rifle skudd og fyrverkeri vil skremme elgen vekk midlertidig, men elgen vil komme tilbake om natten når ingen er looking.Don't frø ikke-innfødte planter for elg grovfôr. Elgen kan ikke spise dem, og de kan invadere din avling land eller bli overgrodde gnager habitat.Electric gjerder er ikke spesielt effektiv mot elg.