Hovudside

Hvordan Plant eukalyptustrær

by Walther

Hvordan Plant eukalyptustrær

Eukalyptustrær vil underholde deg med de mest uvanlige flower show når seeding. De er ikke vanskelige trær til å vokse, men valget bør gjøres med forsiktighet. Disse trærne liker ikke sine røtter crammed sammen, så de mindre trær kan sikre en bedre rot ball. Du kan starte treet fra frø eller et ungt tre fra barnehagen. Du kan også holde treet i en pott innendørs eller plante den utenfor der det blir et relativt stort tre.

Bruksanvisning


•  Velg din eucalyptus treet fra barnehagen. Pass på at treet har ikke blitt rot bundet i sin pott og at det ser sunt. Mindre trær er bedre i dette tilfellet, fordi du kjenner sine røtter har ikke brukt opp all plassen i potten enda. Velg et tre som er mellom en fot og en fot og en halv høy.

•  Kjøp treet til rett tid av året. Eukalyptustrær må plantes med en gang når du tar dem med hjem fra barnehagen. Hvis eucalyptus er innfødt til ditt område, deretter plante som helst på året er normalt akseptabelt. Men hvis du bor i et område som har svært varme og tørre somre, planting i høst eller i begynnelsen av regntiden ville være best. For kalde vinterområder, plante i tidlig på våren slik at den har en sjanse til å forlenge røtter før vinteren setter inn.

•  Vann treet godt før planting og velge et solrikt område. Deretter grave et hull større enn potten du kjøpte den i, i en til to inches dypere. Bryte opp noen jord som er klumpet seg, og rake ut alle ugress og steiner.

•  Ta treet ut av potten og skille røttene uten å bryte svært mange. Dette er avgjørende for at potten er full av røtter.

•  Plasser treet i hullet og jobbe røttene så de peker ut fra sentrum. Pass på å ikke bryte røttene av. Vann treet og fyll ut skitt som du vann. Dette vil forsegle skitt rundt treet og holde luftlommer ut, hindre rot sykdom.

•  Dekk ny jord med mulch å holde på vann og holde ugress unna. Ikke pigg treet, da det vil føre til at stammen til å vokse svakt. Treet bør være i stand til å stå på egne ben.

•  Hold jorden fuktig inntil treet er godt etablert. Når treet er etablert, vil det tåle litt tørke, men ikke la jorda å være helt tørr før treet er flere meter høye.