Hovudside

Typer Urteplanter

by Walther

Typer Urteplanter

Verdens helseorganisasjon rapporterer at 80 prosent av verdens befolkning er avhengig av urtemedisin. Urtemedisiner er å få aksept med helsepersonell så vel: 70 prosent av legene i Tyskland foreskrive urtemedisiner til sine pasienter, og nesten en tredjedel av amerikanerne bruker naturmidler, selv om mer enn halvparten er fortsatt motvillige til å avsløre dette til sine leger. Vanlige planter, ofte finnes i bakgårder og tomme felt, produsere disse gunstige kosttilskudd.

Johannesurt


Johannesurt (Hypericum perforatum) er en staude som har blitt erklært en skadelig ugress i noen stater. Den har en dyp taproot, korte stilker og kan vokse fra 1 til 5 meter høy, avhengig av grunnforhold og tilgjengelig fuktighet. Sin 1-tommers bladene er sverd-formet, og de fem-petaled blomster er en lys gyllen gul. Ifølge University of Maryland Medical Center, er johannesurt en av de vanligste urter og brukes til å behandle mild eller moderat depresjon. Det kan forstyrre andre medisiner, utløser USA Food and Drug Administration å utstede en rådgivende om legemiddelinteraksjoner og denne urten. Johannesurt øker også hudens følsomhet for sollys, påvirker beitedyr så vel som forbrukere. I tillegg rapporterte Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin at johannesurt er ikke effektiv for behandling av alvorlig depresjon.

Echinacea


Blant de mange varianter av echinacea, gir purpursolhatt (Echinacea purpurea) mesteparten av echinacea supplement som brukes i USA. Dette attraktive, lang-blomstrende staude er en favoritt i vannrike hager. Blomstene tiltrekke sommerfugler hele sommeren, mens de modner seedheads mate fugler i høst. Ikke bare nyttig i hagen, Echinacea ekstrakter støtte immunsystemet, velig forebygge forkjølelse og forkorte varigheten av forkjølelse, influensa og andre virusinfeksjoner. Selv om mange kliniske studier av andre urte kosttilskudd er mangelfulle, University of Maryland rapporterer en undersøkelse av 14 Echinacea studier viste at Echinacea kosttilskudd gjorde, faktisk, redusere varigheten av forkjølelse med nesten 1 1/2 dager. Det også redusert sjansene for å få en kald med 58 prosent.

Ginko


Ginko (Ginko biloba) er en overlevende, bevart i fossile poster og det siste medlemmet av sin familie. Dette løvtrær er tolerant for mange vekstforhold, blant annet street-side beplantning, og vifteformede bladene blir en lys gul i høst. Urtepreparater kommer fra illeluktende frukt av den kvinnelige treet. Ifølge University of Minnesota, studier viser at Ginko er effektive i å øke blodsirkulasjonen, forbedrer hukommelsen og støtte kognisjon. Ginko kosttilskudd fungere som en blod tynnere; alltid konsultere legen din før du tar noen urte supplement.