Hovudside

Hvordan Grow Purple Crocus for Saffron

by Walther

Hvordan Grow Purple Crocus for Saffron

Saffron er en mørk orange-rød krydder tilgjengelig i pulverisert eller den trådform. Trådene er faktisk tørket pollenbærere, eller stiler, av Crocus sativus, eller safran krokus. Disse er lilla og noen ganger hvite blomster som vokser i Jordbruksdepartementet Plant hardførhet soner 5-9. Som blomsten utvikler og åpnes, pollenbærere forlenge, og til å bli så lange at de henger ned forbi kronbladene. Tørking pollenbærere for bruk krymper dem; Vern Nelson bemerker på OregonLive.com nettsted som £ 1 av safran krever høsting opp til 85.000 blomster. Heldigvis tar det bare en liten del av safran til smaken en oppskrift.

Bruksanvisning


•  Vann jord i de områdene der du tror du vil plante krokus og observere hvor lang tid det tar for vannet å renne. Vannet skal renne bort i mindre enn seks timer. Nettstedet EasyToGrowBulbs.com sier safran krokus trenger godt drenerende jord, og hvis du legger merke til drenering problemer, bør du finne et annet sted for blomster eller legge til et materiale som torvmose eller malt bark for å øke drenering.

•  Dig små hull, forlater ca 3 eller 4 inches mellom hvert hull, og gjør hvert hull minst 2 inches dyp. The Pacific Bulb Society foreslår å plante løkene ca 1 til 1 1/2 meter ned og sikre jorda er frisk som en måte å øke sjansene for blomstene blomstrer.

•  Inspiser pære og legg den med punktet opp i hullet. Dekk med jord og vanne området godt.

•  Plasser en matte av hønsenetting over området der du plantet løkene og dekk med et materiale som mulch for å beskytte krokus fra ekorn.

•  Hold området litt fuktig, men på tørrere side. Ly planting området hvis hagen din får mye regn.

•  Monitor blomstrer når du ser dem dukke opp. Du ønsker å fange dem like etter de åpner.

•  Tweeze eller på annen måte trekke ut de tre pollenbærere fra hver blomst rett etter det åpner. Plasser pollenbærere i en liten bolle som du gjør dette.

•  Beskjær off gulning eller døende løvverk som sesongen skrider frem. Forlate sunt, grønt bladverk alene. Slutt å vanne plantene når alle bladene er borte; EasyToGrowBulbs.com sier at dette er den sovende stadium av anlegget.

Tips og advarsler


  • Strukturen som krokusene spirer fra er teknisk sett en corm og ikke en ekte pære. University of Illinois Extension sier den største forskjellen mellom de to er at stengelknoller ikke viser interne ringer når du kutter dem åpne. Du kan imidlertid se hagesentre bruke enten begrep for å beskrive krokus.
  • Grave opp løkene hvert par år for å skille gamle og nye pærer - nye vil vokse på de gamle - og plante dem for flere krokus.
  • Vær sikker på at det du er høsting er Crocus sativus. Kathie Carter ved University of California Cooperative Extension skriver at blomstene i slekten Colchicum ligne krokus - og kalles høst krokus eller eng safran - ". Meget giftig", men de er Carter sier Colchicums har seks pollenbærere i stedet for tre .