Hovudside

Hibiscus Flower Care

by Walther

Hibiscus Flower Care

Hibiscus slekten (Hibiscus spp.) Kan skryte av mer enn 200 arter av blomstrende planter, preget av prangende blomster som har fremtredende pollenbærere og store, silkeaktige kronblader. Hibiscus blomster dyrkes som busker, stauder og små trær i tempererte, subtropiske og tropiske klima over hele verden. Med riktig stell, vil hibiscus planter belønne gartneren med blomster gjennom hele vekstsesongen.

Beliggenhet


Mengden sol en hibiscus anlegget krever avhenger av variasjon, men de fleste krever minst en halv dag i direkte sollys. Mange planter vil tolerere lys skygge, selv om dette resulterer i mindre produktive blomstring. Beskytt hibiscus planter fra kalde nordlige vinder ved å plante dem bak et gjerde, bygning, skjerm eller større anlegg. Hibiscus planter er ikke tolerant av salte forhold og bør beskyttes mot saltsprut hvis dyrket i kystnære områder.

Jord


Plant hibiscus i et godt drenerende jord som er fuktig, men ikke vann logget eller våt. Noen hibiscus planter, for eksempel scarlet hibiscus (Hibiscus coccineus), vokser naturlig i sumper og tåler korte perioder med flom. Vann regelmessig og dypt i vekstsesongen, spesielt i sommer tørke. En gang i uken er tilstrekkelig i varmt klima. Gjødsle en gang i måneden i løpet av vekstsesongen for å fremme sunn blomst produksjon.

Beskjæring


Beskjær lett gjennom hele året for å fjerne svak, hengende vekst, eller syke eller døde greiner. Mer omfattende beskjæring kan gjøres for å opprettholde en sunn, kompakt form. Unngå beskjæring tungt sent i høst eller i vinter, da dette øker risikoen for loping av nye blomsterknopper og vekst. Beskjæring sent i sesongen vil forlenge og redusere blomstring. Dersom det er ønskelig, beskjære tungt tidlig på våren.

Problemer


Hibiscus planter er ganske elastiske planter som ikke bukke lett for skadedyr og sykdom. Leaf flekker kan være forårsaket av flere typer sopp, men dette kan vanligvis behandles ganske enkelt ved å fjerne infiserte blader og rydde bort rusk fra rundt anlegget. Southern sykdom på planter kan også bli et problem. Forebygge sykdommen ved å holde mulch og støvet bort fra plantens stengler. Tørke, dårlig jord og overdreven befruktning kan føre til at anlegget å slippe blomsterknopper.