Hovudside

Fig Tree Planting i South Florida

by Walther

Fig Tree Planting i South Florida

Fiken er innfødt til Asia og Middelhavet, hvor de har vært dyrket siden 5000 f.Kr. Fikentrær trives i tørt, varmt vær. Selv om frukt er dyrket med hell i Florida, overdreven fuktighet og regn er ofte ikke bidrar til vekst. Fig tree planting i South Florida er ikke særlig vellykket på grunn av flere faktorer.

Kulturelle betingelser


Fikentrær krever vinter chilling av 100 timer med 45 grader C eller kaldere vær for en god utvikling av vegetative og reproduktive knopper. Dette krevde vinter chilling er tilgjengelig over hele Florida, unntatt de sørlige områdene. Nedbør i løpet av frukt modning fører frukt til splitt. Den mye nedbør i sørlige Florida er dermed også skadelig for fig økende.

Jord


Fikentrær tilpasse seg en rekke av jordtyper inkludert rik leirjord, leire eller lyse sanden. Trærne vokser ikke bra i veldig surt jordsmonn og foretrekker en pH på 6,0 til 6.5. Fikentrær tolerere moderate nivåer av saltinnhold.

Sortar


University of Florida Extension anbefaler en rekke fiken varianter tilpasset vokser i Florida. Disse varianter inkluderer Alma, svart spansk, celeste, brun kalkun, grønn Ischia, conadria, gelé, jakte og kadota.