Hovudside

Slik fjerner en Nikotin lukt fra plast

by Walther

Det er ikke lett å eliminere lukten av nikotin. Sigar røyk består av minst 4000 forskjellige kjemiske komponenter, og hver og en av dem som vil samhandle på en annen måte med hver overflate den berører. Noen vil bli absorbert av porøse overflater, noen vil forvandle seg til en gummy film og de fleste av dem vil gjøre huset lukter som en dårlig nattklubb og munnen smak som et askebeger. På grunn av den kjemiske kompleksiteten av tobakksrøyk, vil enhver annen type underlag krever en annen type teknikk hvis du ønsker å rengjøre nikotin flekker. Det er rengjøring teknikker du kan bruke for å fjerne en nikotin lukt fra plast.

Bruksanvisning


Komme i gang


•  Lag en renseløsning ut av like deler eddik og vann. De fleste såper og vaskemidler vil ikke være i stand til å ta på nikotin rest, og vil ikke gjøre noe for å eliminere lukten av nikotin. Imidlertid vil en lys organisk løsemiddel som eddik mildne gummy, gul, stygg leter og stygg luktende pels. (En sterkere organisk løsningsmiddel, slik som aceton, vil ha en uønsket bivirkning av mykning av overflaten av plast, også.)

•  Tørk av gummiaktige rest ut av overflaten. Gni så kraftig som mulig uten å skade den, skyll og tørk. Ikke bekymre deg om vinegary lukt, selv om det virker overveldende for øyeblikket. Det vil umiddelbart visne bort. Dette trinnet vil rense nikotin flekker på plastflater, og kan være nok til å kvitte seg med tobakk lukten også. Så igjen, kan lukten av tobakk være svært langvarig. Hvis lukten vedvarer etter lukten av eddik har vasket bort, kan det være på tide å ta mer ekstreme tiltak.

•  Bløt element i en vodka og vann løsning. For noen grunn, har vodka fått et velfortjent rykte for å være en god samlet lukt-killer, men du kan erstatte rubbing alkohol hvis billig vodka er utilgjengelig. For best resultat lage en 1: 3 til 1:10 løsning og la den suge over natten. Dette bør bli kvitt den nikotin rester som har arbeidet seg inn i porene i materialet. Dette vil trolig være nok til å kvitte seg med tobakk lukt, også, men fortvil ikke hvis det er der fortsatt. Du kan ta noen mer drastiske tiltak for å eliminere lukten av nikotin.

•  Plasser element i en plastpose. Plassere en lukt absorberende stoff i posen med elementet. Det er et bredt utvalg av materialer som vil gjøre triks, blant dem pus kull, kull, natron og sedertre spon. Sette posen på et tørt og kjølig sted, og vente på et par dager.

Tips og advarsler


  • Eddik kan også brukes til å eliminere tobakk lukt i hjemmet ditt. En bolle eller tallerken med hvit eddik utelatt i en røykfylt luktende rom vil gjøre underverker. Det vil ikke være umiddelbart merkbar, men etter 12 til 24 timer i eddik vil ha absorbert lukt.
  • Før eller senere vil noen anbefale deg å bruke en ozon generator for å kvitte seg med tobakk lukt og ren nikotin flekker. Det vil fungere, men det vil også gjøre plast og gummi sprø. Bruk på egen risiko.