Hovudside

Sikkerhetstips for Earthquakes

by Walther

For å holde deg og dine kjære trygt under et jordskjelv og etterpå, er det viktig å være klar over sikkerhetstips som kan redde livet ditt. Du trenger et lager av forsyninger for å være selvforsynt, trenger å vite hvor du skal gå under jordskjelvet og hva de skal gjøre umiddelbart etterpå.

Beredskapslager Supplies


Forberede seg til å klare seg selv i opptil en uke. Aldri regne med brannvesenet eller politiet under slike hendelser, fordi de kan bli bundet opp med et stort antall av krisesituasjoner. Fordi elektrisk, gass og telefonlinjer ikke kan jobbe etter jordskjelvet, må du ha hermetikk, medisiner, lommelykter, brannslukningsapparater, radio og ekstra batterier. Du vil også være lurt å sørge for at du har stash av kontanter i hjemmet fordi minibanker ikke kan være i orden for en stund.

Søke beskyttelse


Hvis du er i nærheten av et hav, bli høyt i terrenget på grunn av mulige tsunamier. Det er potensial for jordskred i fjellområdene i tillegg. Hvis du er i et offentlig område under et jordskjelv, være rolige og ikke løpe mot utgangen. Når folkemengder av folk panikk, kan flere personer ender opp med vondt fra folk skyve hverandre enn jordskjelvet i seg selv. Hvis du tilfeldigvis er i en stadion full av mennesker, bo i ditt sete og dekke hodet med hendene. Hvis du kjører i løpet av et skjelv, trekke over til et åpent område. Aldri parkere under broer, som de kunne kollapse. For de som er inne i en bygning, søke ly under solid møbler eller i dørkarmer.

Sjekk dine omgivelser


Etter jordskjelvet er over, må du kontrollere at bygningen du er i ikke har en gasslekkasje. Hvis du lukter gass, slå av hovedventil. Når hovedgassventiler ikke kan lokaliseres eller slått av, forlate bygningen i tilfelle brann eller eksplosjon.

Ikke kjør bil eller bruke telefonen med mindre du må. Når telefonlinjene og veiene er klare, vil utrykningskjøretøy ha en enklere tid å finne folk som trenger øyeblikkelig hjelp. Se for falne gjenstander eller elektriske linjer. Det kan fortsatt komme etterskjelv, noe som kan skape mer skade og farlige situasjoner.

Hvis du har til å forlate hjemmet på grunn av farlig strukturelle skader, knytte et notat til inngangsdøren. Denne måten, hvis venner, kommer familien eller beredskap arbeidere på jakt etter deg, vil de vite at du forlot hjemmet og hvor du var på vei.