Hovudside

Hva slags Apple Trees Best Pollinate med hverandre?

by Walther

Hva slags Apple Trees Best Pollinate med hverandre?

De fleste epletrær er ikke selvfruktbart, så du må plante mer enn ett sorten for å produsere en avling av epler. For krysspollinering å oppstå mellom blomster av to sortar, må blomstene av både trær blomstrer samtidig. Hvis ett tre blekner før de andre blomstrer, verken vil produsere epler. De fleste epletrær vil krysspollinerer med crabapple. Unngå å bruke Winesap, Jonagold og Mutsu trær for pollinatorer fordi deres pollen er sterile.

Tidlig-Season Pollinering


Plante tidlig blomstrende sortar sammen for god krysspollinering. Idared og Liberty er to av de første til å knopp og blomst. Rød og Golden Delicious blomstre samtidig, som gjør Gala, Jonafree og Honeycrisp. Alle disse eplesorter har fast, søt kjøtt; Honeycrisp produserer frukt på størrelse med en softball. Hvis du har en stor frukthage, anbefaler University of Missouri plante en av disse sortene i hver fjerde rad med en annen for best resultat.

Midseason pollinatorer


Braeburn, Pristine, York og Enterprise eplesortene blomstre i midseason. Plante to eller flere av disse variantene sammen, ikke mer enn 20 meter fra hverandre, for å sikre at bier, fugler og luftstrømmer kan overføre nok pollen fra tre til tre. Disse sortene produsere mellomstore frukt, med Braeburn være utmerket for paier og eplemos.

Late-Season Polllinators


Goldrush, Roma og Granny Smith sortar er blant de sene-blomstringen epletrær. Roma og Granny Smith er to av de "selv fruktbar" varianter. De trenger ikke å ha en annen sorten for å sikre en frukt avling, men å plante to sortar vil sikre en større avling sent i vekstsesongen. Alle disse trærne produserer søt-til-terte frukt, utmerket for paier, sauser og salater.

Pollinerende med Crabapple


De fleste eplesortene kan være kryss-bestøves av crabapple trær. Manchurian crabapple er ideell for tidlig-blomstrende sortar som er nevnt ovenfor, mens Snowdrift krabbe blomstrer i midten til slutten av sesongen. Hvis du ikke har faktiske crabapple trær plantet i bakken, University of Missouri Extension foreslår du henge bøtter med vann fylt med friske, blomstrende crabapple grener i grener av den blomstrende epletre du ønsker å pollinere. Biene vil ikke vite forskjellen, og vil bære pollen fra crabapple blomstrer til treet.