Hovudside

Hvordan Grow Arnica Chamissonis

by Walther

Arnica chamissonis er innfødt til de vestlige landene i Nord-Amerika og opp i British Columbia. Det er en flerårig urt med lyse, solfylte gule blomster med kronbladene som stråler ut fra et stort senter mye som en tusenfryd. Planten kan vokse 12-36 inches høy. Blomstene er båret på en enkelt stilk med alternative blader som er lange og ovale og litt hårete. Arnica chamissonis vokser vilt i enger og lier der fuktighet er rikelig. Anlegget er en flerårig og spres gjennom jordstengler. Arnica chamissonis er lett å vokse med frø og gjør et attraktivt tillegg til den fysiske eller skog hage.

Bruksanvisning


•  Tillat frøet hodene til tørk i noen dager på en teller inne der det ikke er fuktighet. Pensle toppen av frø hoder over et stykke papir for å fange de ørsmå frø. Du kan lagre frø i en glasskrukke for inntil fem år på et kjølig, mørkt område.

•  stratify Arnica frø. De krever eksponering for kulde som de vil oppleve i naturen. Plasser frø i fuktet torvmose i en plastpose. Forsegle den og legger frøene i kjøleskapet i 30 til 60 dager.

•  Klargjør en seng våren når jorda er gjennomførbar ved å dyrke i 3 til 6 inches av kompost og bryte opp jorden. Bearbeider jorden ned til en dybde på 5 til 6 inches. Rake sengen for å fjerne ugress, røtter, steiner og annet rusk.

•  Sow frø på overflaten av jorden 60 til 100 i hver 3 kvadratmeter. Trykk på frø på jorden og frakk med et dryss av torvmose. Vanne seng til to eller tre inches er jevnt fuktig, eller du kan stikke deg fingeren i den andre knoke og føler at det er vått.

•  Påfør nitrogengjødsel på våren årlig for å hjelpe stativet fortsette å vokse. Arnica chamissonis vil spre seg og fylle inn via jordstengler og vil reseed seg selv, så en konstant tilførsel av anlegget er mulig i enda kaldt klima. Gi supplerende vanning ukentlig, og ikke la den stå å tørke ut.