Hovudside

Hvordan du rengjør teppe med husholdningsartikler

by Walther

Hvordan du rengjør teppe med husholdningsartikler

Motstå sales pitch å kjøpe spesialisert teppe renere; er det flere billige alternativer for rengjøring av tepper. Hjemmelagde rengjøringsmidler behandle fettflekker, hverdags skitt, vin flekker og andre flekker som kan ha deg rive ut håret. Sjekk din pantry, deretter piske opp en rask teppe renere fra hva du har på hånden, eller velge den beste oppskriften for dine behov og hodet til supermarkedet for forsyninger.

Bruksanvisning


•  Kast små tepper og dørmatter i vaskemaskinen og vask med flytende vaskemiddel. Sjekk omsorg tag før du gjør dette fordi ikke alle tepper kan vaskes. For å holde små tepper ren - de som kan og ikke kan gå i maskinen - vakuum skitt fra for- og baksiden. Som Good Housekeeping notater, støvsuging ryggen fjerner innebygde skitt.

•  Vacuum alle tepper regelmessig for å fjerne jord før det blir malt inn i teppet, noe som gjør rengjøring jobb vanskeligere.

•  DAB flekker med destillert hvit eddik løsning for en naturlig behandling. Kombiner en kopp vann og 1/2 kopp destillert hvit eddik i en bolle. Dypp en ren fille inn i denne løsningen, deretter berøre fille til flekken. Klatt cleanser på flekken for å fjerne den, så blot området med en klut dyppet i vann for å ta ut eddik. For ømfintlige naturlig fiber tepper, bruk en løsning som er like deler vann og eddik, men sprute den på med en sprayflaske i stedet for å bruke en fille.

•  Kombiner 1/4 ts. oppvaskmiddel og en kopp varmt vann i en sprayflaske. Fyll en annen sprayflaske med kaldt vann. Spray en fille med såpe løsning for å dempe den, så blot flekken med såpe. Jobbe til du fjerne flekken, så spray en ny klut med kaldt vann og tørk ut såpen på samme måte. Trykk på området med papirhåndklær for å fjerne overflødig vann, deretter luft ut stedet over natten.

•  Unn super skitne tepper med hjemmelaget teppe renere paste. Bland 1/4 kopp hver av salt, boraks og destillert hvit eddik. Frakk teppet med lim og la det trekke i et par timer, deretter vakuum av lime.

•  utslette fettflekker med maismel. Dryss det over flekken, la det sitte i minst 15 minutter, deretter vakuum.