Hovudside

Hvordan Grow Pepper Plants Inside

by Walther

Chili-pepper planter er morsomt å vokse. Som urter, de kommer i en rekke varianter, noen med vakker frukt og andre med heftig potens. Faktisk, chilipepper er varme-klima stauder, som gjør dem godt egnet for innendørs vekst; de forblir produktive for et gjennomsnitt på tre til fem år.

Bruksanvisning


•  Grow pepper frø i en keramisk eller leire potten med dreneringshull. Befrukte dem med kompost-basert gjødsel som har like andeler av nitrogen, fosfor og kalium (ofte merket 15-15-15). Dekk frøene med rik organisk plantejord, og sørge for at de har god plass for røttene å vokse og for bladene til å utvide, slik at de kan produsere frukt.

•  Plasser pepper planter nær vinduer, slik at de kan suge opp den lyse lys; de trenger 14 til 16 timer per dag. Jo lenger du setter dem fra et vindu, jo mindre lys de vil få. Så hold dem tett, med lys skinner direkte over dem fra ca seks til syv inches. Du kan fortelle når plantene får nok lys, fordi deres blader og stengler vil være lett i vekt og mørk grønn i fargen.

•  Vann pepper planter når jordoverflaten er litt tørr å røre; bruker nok vann at det renner ut dreneringshull i bunnen av potten. Ikke overwater, og hvis du bruker en skål for å fange overløp, ikke la din pepper plante til å sitte i den for lenge, eller røttene vil råtne. Hvor ofte du vann din pepper planter vil avhenge av rase, størrelse og tid på året.

•  Husk, pepper planter som romtemperaturer; som mennesker, noen foretrekker et varmere klima og andre som temperaturer som er mer moderat. Det hele avhenger av rasene du vokser.

Tips og advarsler


  • De beste pepper planter til å vokse innendørs er asiatisk stil chili eller andre typer som har liten frukt, for eksempel dekorative chili peppers som er innfødt til Sør America.It tar tid å vokse chili. Det kan ta alt 14-28 dager for frø å spire og en annen 90 dager for frukt å danne.