Hovudside

Liljer som blomstrer en Long Time

by Walther

Liljer som blomstrer en Long Time

Mange blomster kalles lilje, men sanne liljer tilhører slekten Lilium. Disse eksotiske og prangende blomster blomstre i mange farger. Det er ca 100 lilje arter med bloom ganger spenner fra tidlig sommer til høst. For en lang blomstrende lilje, plante asiatiske hybrider i hagen din.

Beskrivelse


Asiatiske liljer er de hyppigst plantet liljer. De er livskraftige dyrkere og danner klumper som sjelden trenger staking. Asiater blomstrer fra midten av juni til så sent som i august. Blomstene varierer fra 4 til 6 inches bredt på 2- til 5-meter høye planter. Noen blomstrer peker oppover, mens andre peker nedover eller utover. De kommer i forskjellige farger.

Omsorg


Asiatiske liljer krever full sol og godt drenerende jord. De er hardføre i Jordbruksdepartementet Plant hardførhet Zones 3 til 8. Plant dem tidlig på våren eller høsten. Plasser pærene mellom 6 og 9 inches dyp. Asiater krever minimalt med omsorg gang etablert. Befrukte dem om våren når ny vekst framgår. Deadhead plantene som blomstrer visne og skillet som nødvendig med noen års mellomrom.

Sortar


Det er mange asiatiske sortar. Fortryllelse har nedadordnede, flekket, oransje kronblader. Festiva er lik med en gul-orange farge og flekker på sine kronblader. Montreaux er noe kopp formet og blomstrer i en rosa-lilla skygge. Dreamland er en solrik gul. Andre langtids blomstrende sortar inkluderer Citronella, Connecticut Kongen og Cote d'Azur.

Liggende bruker


Liljer er egnet for å legge sommerfarge til en flerårig seng. De er gode følgesvenner til dekorative gress og sol-elskende stauder, som Shasta tusenfryd (Chrysanthemum maksimum), daylilies (Hemerocallis), svart-eyed Susans (Rudbeckia goldsturm) og lilla coneflowers (Echinacea purpurea). Plante dem i massene for det mest slående effekt.