Hovudside

Beskrivelse av Daisy Flowers

by Walther

Beskrivelse av Daisy Flowers

Den daisy ser ut som en enkel blomst, men det er i virkeligheten sammensatt av flere ulike deler som blir til blomsten. Selv om mange insekter besøker blomst hver dag, er det tusenfryd ikke plaget av noen av dem. Vanligvis er en tusenfryd hvit med en gul sentrum, men noen ganger kan det være rosa eller en rose farge. Gjennom historien har det tusenfryd vært omtalt i myter, litterære verk og legende. Navnet stammer fra den anglosaksiske ord som betyr "dag øye." Navnet er passende siden blomsten åpner i morgen.

Deler


Midten av blomsten er kjent som den sentrale disk, som huser disk buketter. Kronbladene er kalt ray buketter eller stråler. Stilkene har ingen blader og støtter bare én blomst, men selve anlegget har blomster stilker av 3 til 4 inches. Avhengig av variasjon, kan bladene på tusenfryd være glatt eller hårete.

Navn


Noen beskrivende navn på tusenfryd er månen blomst, Saint John blomst, månen pennies, Marias Star, Marias blomst av Gud og prestens krage.

Varianter


Shasta og de afrikanske tusenfryd er den mest populære; Imidlertid er det flere andre typer. Noen interessante varianter er den spanske tusenfryd, blå tusenfryd, og lat tusenfryd, også kjent som prærien tusenfryd.

Symbolikk


I språket av urter, representerer en tusenfryd uskyld, enkelhet, munterhet, sympati og en nyfødt baby. I løpet av våren, hvis en drømmer drømmer om tusenfryd, symboliserer dette måneder med lykke. Hvis en person sender tusenfryd, betyr det "lojal kjærlighet."

Daisies i litteratur


Tusenfryd er tredje i litterær popularitet med kjente forfattere. Etter rose og lilje, vises tusenfryd i verk av Euripides, Chaucer, Shakespeare, Robert Burns, Ben Johnson, Shelley, William Wordsworth, Charles Dickens, John Keats og mange flere. En berømt sitat av Keats på dødsleiet var opprinnelsen til uttrykket "presser opp tusenfryd." Goethe foreviget tusenfryd når Marguerite trengte å vite om Faust elsket henne som hun plukket de tusenfryd petals og sa: "Han elsker meg. Han elsker meg ikke."

Daisies i Mythology


Tusenfryd fikk sitt vitenskapelige navn, Bellis, fra mytologi. Vokteren guddom av frukthager fulgt en ung tre nymfe uten gjengjeldelse. Nymfen ba gudene om hjelp i hennes flytur fra hennes uønsket forfølgeren. Den mektige kongen av Argos var bestefar til nymfen, så når hun appellerte til gudene for å få hjelp, forvandlet de henne inn i en liten blomst som heter Bellis, og hun rømte en forferdelig skjebne.

Daisies i Legend


En kristen legende forteller at vismennene på deres slit å finne Baby Jesus ba om et tegn til å hjelpe dem. De plutselig merke til mange klynger av små, hvite, ox-eye tusenfryd nær en stabil. Erkjennelsen av blomstens likhet med stjernen overhead, de visste at de hadde funnet den hellige familie.