Hovudside

Hvordan å etse en gammel Cement Porch & Make It Look Ny

by Walther

Etsing betong er prosessen med å anvende en sterk syre til den, for ujevn sin tekstur og forbedre dens utseende. Vær forsiktig når etsning betong fordi den sure løsningen er svært etsende på hud; bruke beskyttende klær bidrar til å forebygge skader. Også, etsning en sement veranda er en to-person jobb. Etsning prosessen bidrar til å gjøre verandaen ser ut som ny igjen, men det krever noen grunnleggende utstyr og de riktige kjemikalier.

Bruksanvisning


•  Vask veranda grundig med høytrykksspyler for å fjerne skitt eller rusk som er bygget opp gjennom årene. Jo renere sement, jo bedre etsning ser når du er ferdig.

•  Bland fire deler vann til en del gulv syre i en 5-liters spann. Hell forsiktig den blandede oppløsningen inn i en sprinkling kan. En 5-gallon bøtte dekker ca 150 meter av betong. Hvis din veranda er større enn det, bland mer løsning.

•  Fukt området rundt med en hageslange for å minimere skader dersom søl med syre der du ikke vil at den skal gå.

•  Hell syreoppløsningen over betongen ved å holde sprinkling kan lukkes opp til overflaten for å redusere sprut. Bruk arbeids støvler mens du utfører denne oppgaven.

•  Bruk en gulvskuremaskin utstyrt med en nylogrit børste. Maskinen kan leies fra en jernvarehandel eller et gulv selskap. Følg alle maskininstruksjonene, ettersom forskjellige modeller jobbe litt annerledes fra hverandre. Generelt, slå på maskinen og kjøre den frem og tilbake over betongen som børsten roterer mot overflaten i høy hastighet. Kjør maskinen frem og tilbake over gulvet først, så opp og ned. Mens du bruker maskinen, har din partner skrubb på sprekker og vanskelige å nå områder med kratt pensel på et håndtak.

•  Mix 8 gram basen neutralizer til 4 liter vann og bruke løsningen til gulvet for å nøytralisere syren når det er satt inn i betongen. Bruk en sprinkling kan og hell den på betongen på samme måte som du gjorde den syreløsning. Gni oppløsningen inn i syren ved hjelp av børste på håndtaket.

•  Skyll veranda grundig med vann fra en hageslange for å fjerne eventuelle gjenværende syre eller neutralizer fra overflaten. Vask av arbeids støvlene dine i tillegg til å fjerne eventuelle gjenværende kjemikalier.