Hovudside

Slik fjerner Polyuretan lim

by Walther

Polyuretan lim er en svært effektiv lim som hovedsakelig brukes til generell trearbeid. Når denne hurtigvirkende lim herder på en overflate, kan det skape det som kan virke som en evig bond. På grunn av sine egenskaper, er polyuretanlim en av de vanskeligste å fjerne klebemidler ved tradisjonelle metoder. Bruke de riktige rengjøringsmidler er nøkkelen til vellykket fjerning. Aceton er et kjemiske løsemidler som vanligvis finnes i neglelakkfjerner som kan bidra til løse opp limet og lette fjerning.

Bruksanvisning


•  Forbered et godt ventilert sted for å unngå å puste inn farlige gasser fra aceton. Åpne et vindu hvis arbeidsplassen er innendørs.

•  Sett på et par beskyttelseshansker, og påfør en liten mengde av kjemikaliet som en klut eller bomullsdott. Tørk den direkte på limet flekken, være forsiktige for ikke å berøre noen upåvirket områder som overdreven aceton kan forårsake skade.

•  Sett av tid for aceton å suge polyuretan før du forsøker å fjerne det. Vent minst fem til ti minutter for limet å mykne.

•  Løsne myknet limet med en plastskrape før den er fullført løftet fra overflaten. Bare bruke mer av remover hvis noen sta film vedvarer.

•  Pakk restene av limet i et papirhåndkle og kast dem. Vask berørt overflaten på noen sta film ved hjelp av et egnet rengjøringsmiddel.