Hovudside

Planter som lever i barskog

by Walther

Planter som lever i barskog

Barskog, noen ganger kalt "taigaen skoger", er fulle av eviggrønne trær. Temperaturene og nedbør hvor disse skogene dominerer føre til høye trær. Trær som gigantiske sequoias, balsam gran, lerk og svart og blå gran vokse til høyder opp til hundrevis av meter. Fordi trærne vokse så høye, planter som vokser i understory og på skogbunnen tolerere liv med lite sollys. Gress vokse under trærne i spots hvor sollys ikke klarer å nå bakken.

Giftsumak


Poison Ivy er en vanlig busk i barskog. Det kan også vises som et vintre. Sine hvite bær skaffe mat til sangfugler når annen mat er vanskelig å finne. Oljer som påvirker mennesker synes ikke å bry andre dyr. Planten vokser opp til fem meter høye som en busk.

Poison Oak


Giften eik trives i skyggefulle områder, så barskog er et egnet miljø. Den vokser som et vintre, klamrer seg til nærliggende trestammer. Dette anlegget viser grønt løvverk for det meste av året. I høst, bladene bli oransje eller rød før slippe av. Menneskelig kontakt med anlegget forårsaker kløende allergiske reaksjoner.

Bregner


Bregner i alle former og størrelser trives i skyggen gitt i barskog. De slippe milliarder av sporer i sin levetid. Derfor er skogbunnen ofte dekket av disse plantene. Bracken bregne er blant de vanligste. Den vokser store, trekantede blader som strekker seg 2 til 4 meter fra hoved stilken.

Geitrams


De høye trærne i barskog er utsatt for skogbranner. Geitrams har fått navnet sitt fra sin vane med å vokse i brannrammede områdene. Denne årlige er en Wildflower som produserer store mengder pollen, og tiltrekker bier. Den resulterende honning er en passende ingrediens for godteri, gelé og sirup.

Columbine


Columbine viser klokkeformede røde blomster med gule sentre. De gir et utbrudd av farge i den relativt mørke skyggen av barskog. Det blomster fra våren gjennom forsommeren. Columbine vokser rundt 1 til 2 meter høy og produserer sine lyse blomster mellom april og august.