Hovudside

Hvordan å sette en ny håndtak på en Axe

by Walther

Hvordan å sette en ny håndtak på en Axe

Når øks håndtere pauser, erstatte hele øks er en passende løsning. Men for de sentimentale verktøy med mye kjørelengde og nettsted bruk, er en ny håndtak løsningen for å gjenopprette øksen til forsvarlig stand. Helle lim eller lim på sprukne håndtak eller klem veden nær øksen kan være en midlertidig løsning, men hvis håndtaket ikke blir erstattet, vil du få problemer senere. En liten sprekk eller brudd i håndtaket vil være skadelig for funksjonen av øks og integriteten til bygging. De fleste jernvarebutikker tilbyr øks håndtak for en relativt billig pris.

Bruksanvisning


•  Før du kjøper en ny håndtak, ville det være bedre å fjerne det gamle håndtaket fra øksen. Dette vil gi deg en sjanse til å velge riktig størrelse håndtak for din øks. Så den ødelagte håndtak så nær øksen som mulig.

•  Ta på vernebriller eller annen øyebeskyttelse. Klem øksen på en sterk benk skrustikke og kutte ut de resterende kiler med en hammer eller meisel.

•  Løsne skrustikke og snu hodet opp ned. Stram skrustikke igjen og begynne å trykke på håndtaket for å presse ut de resterende tre. Det er lettere å trykke på tre ut fra bunnen av øksehodet. Denne prosessen kan være kjedelig, men gjentatte tappe vil gjøre jobben. Du kan også suge øksen i en bøtte med vann over natten, og la det tørke i en hel dag. Treet vil bloat og til slutt krympe når den er tørr, blir løsere enn før. Dette vil gjøre det lettere å peke ut håndtaket.

•  Når håndtaket er ute, fjerner sidene av kontakten ved hjelp av en tynn meisel eller skarp skrutrekker. Stikkontakten bør være ren før du setter den nye håndtak.

•  Ta med øksen til din lokale jernvarehandel og velge et håndtak som passer din øksen. Ash er et foretrukket valg av tre for et håndtak, men hickory vil gjøre jobben helt fint. Den nye håndtak skal IKKE passer i kontakten renslig og greit; det skal være noen millimeter tykkere enn den kontakten på øksehodet.

•  trim kanten av det nye håndtaket forsiktig å passe øksen. Bruk en rasp å trimme håndtaket. Være flittig i trimming håndtaket for å passe perfekt åpning av sokkelen. En riktig passform bør føles stram, uten sideveis bevegelse følte på håndtaket overhodet.

•  Dobbelt kile håndtaket ved hjelp av en tre og metall kile. Hvis det er en utvekst av overflødig tre på toppen av hodet, så det så nær metall som du kan få. Linje opp tre kile på toppen av hodet og banke med en hammer. Dette vil utvide sidene av tre for å bedre passe til hodet. Tapp lett inntil kilen går så dypt som mulig. Plasser en stål kile på midten av håndtaket hodet, og bruke en hammer til å kjøre det som en spiker.

•  Dobbeltsjekk for integritet og slark. Nyt nylig reparert øks.