Hovudside

Slik starter Spider Planter

by Walther

Slik starter Spider Planter

Spider planter er ikke din gjennomsnittlige potteplante. Piggete, gress-lignende blader kan vokse 2 til 3 meter i lengde og den generelle omkrets av edderkoppen anlegget kan nå opp til 3 meter hhv. En av de mest unike funksjonene i anlegget er dens evne til å formere seg vegetativt fra plantlets eller "babyer" som utvikler seg på tuppen av løpere. Hvis du tenker på å starte en ny edderkopp plante, ta en skarp saks.

Bruksanvisning


•  Sug en torv pellets i en bolle med varmt vann. Når torv pellet utvider det forvandle seg til både en pott og planting medium, et perfekt miljø for rooting.

•  Klipp en plantlet fra morplanten. En rask snip, slik at bare en i. Av stammen på toppen av plantlet, bør gjøre det.

•  Hold skjære inn til sentrum av pelleten, kuttet enden opp. Den avskårne enden er ikke den delen som røtter, så bare å sette i spissen, som ligger på bunnen av plantlet, inn i pelleten.

•  Pop pelleten, sammen med kuttingen inn i en plastpose. Tett plastpose og stå det oppreist i et område som mottar lys og indirekte sollys. Pelleten vil gi alt vannet som den plantlet trenger å heie, og plasten vil opprettholde fuktighet. La den være alene og se etter tegn til ny vekst. Ny vekst er et tegn på vellykket forankring, noe som vanligvis tar et sted mellom to og tre uker.

•  Fjern plast når kutte røtter. Transplantere torv pellets og kutte i en 6-in. gryte full av organisk plantejord. Transplantere torv pellets er enkelt; bare grave et hull i midten av jorden og sett pelleten. Pat jorda rundt pelleten å fjerne luftlommer og vann dypt. Fortsette å gi lyse, indirekte lys som ny edderkopp planten vokser.

Tips og advarsler


  • Lagdeling er en annen metode som du kan bruke til å starte en ny edderkopp plante. Fyll en 3-in. gryte med organisk plantejord og plassere den ved siden av morplanten. Sett spissen av en plantlet i den organiske plantejord, mens det fremdeles er festet til anlegget. Den plantlet vil bruke energi fra morplanten å danne røtter. Når forankret, avklipt plantlet fra morplanten.
  • Plasser aldri edderkopp plantestiklingen i direkte sollys. Direkte sol vil svi løvverk og drepe plantlet.